Tridesete

Čovjek = Bog?

TESLA: Htio sam osvijetliti čitavu Zemlju. U njoj je dovoljno Elektriciteta da postane drugo Sunce. Svijetlost bi sijala oko polutara, kao prsten oko Saturna. Ljudski rod nije sazreo za veliko i dobro. U Colorado Springs-u napojio sam Zemlju Elektricitetom. Isto tako je možemo napojiti i drugim energijama, kao što su pozitivne psihičke energije. One su u muzici Bacha ili Mozarta, ili u stihovima kod velikog pjesnika. U Zemljinoj unutrašnjosti postoje energije Vedrine, Mira i Ljubavi; njihovi izrazi su cvijet koji raste iz zemlje, hrana koju dobijamo iz nje i sve ono što je čini čovjekovim zavičajem. Ja sam proveo godine tražeći način na koji bi te energije mogle utjecati na ljude. Ljepota i miris ruže mogu se uzimati kao lijek, a sunčevi zraci kao hrana. Život ima beskonačan broj vidova, A dužnost naučnika je da ih pronalazi u svakom obliku materije. Tri stvari su bitne u tome. Sve što činim je traganje za njima. Znam da ih neću naći, ali neću ni odustati od njih.

Tesla kaže: Materija je nastala iz Energije. Energija je bila prva, sve je energija, čovjek je energija, ta energija je Bog. Čovjek ne umire, samo postaje Svjetlost i tako nastavlja svoje postojanje, vraćajući se primarnoj energiji (energija postanka).

Energija = Bog

Energija = Čovjek

Zaključak donesite sami.

Istina je da u svakom čovjeku postoje znanja o kozmosu, o postojanju, o energiji, duši, vibracijama, o Bogu i cjelokupnom postojanju, samo kako bi onda manjina profitirala kada bi većina sve znala sama?

Zbog toga je nastala religija, kao odgovor manjine koja kontrolira većinu.

Čovjeku ne treba posrednik između njega i Boga. Čovjek je sebi Bog. Isto kaže i Isus i ti su tekstovi dostupni svima u Bibliji i Novom zavjetu, samo je razlika u tome što manjina njegove riječi koristi onako kako njoj paše kako bi svoja pravila nametnula većini i od nje zaradila. Govorim li sad o znanosti? Jesam li zagovornik takozvanog razuma? Ne, jer religija i znanost, zapravo su dvije strane iste medalje. Jedna drugu ne isključuju, samo nadopunjuju.

Komentari

Neki baner