Život

Nismo se voljeli…

Imali smo dobrih i loših dana, čak cijelih godina. Najprije on nije volio mene, a ja sam baš željela da me zavoli. Poslije je mene bolio ćošak voli li me ili ne, ali njemu je postalo stalo do toga da se dobro slažemo. Bili smo oboje u to vrijeme na fino okrutni jedno prema drugome i lupali se ispod pojasa. Malo više on, manje ja – ne zato što sam bila finija, nego sam bila mlada i prilično neiskvarena. Lupila bi i ja njega ponekad, ali nisam znala gdje treba udariti da boli. Tako je prošlo prvih 10 godina!

srcad

Nakon toga smo se prestali primjećivati. Onako prešutno smo se ne zapažali. Družili smo se kad smo baš morali, bili na knap pristojni jedno prema drugome i to je bilo to. Niti više, niti manje. U to vrijeme smo oboje shvatili da ćemo biti prisiljeni uvažavati jedno drugo, jer postoje osobe zbog kojih smo trajno povezani. Negdje putem nam je postalo polako jasno da nemamo izbora. Tako je prošlo i drugih 10 godina!

Nakon toga smo se polako počeli međusobno uvažavati. On se pomirio sa činjenicom da sam tu, shvatio je da eliminirajući mene, eliminira još neke osobe koje voli. Ja sam shvatila da on nije loš, samo je ponekad nespretan s riječima. Dozvolila sam si da vidim ispod površine i pronašla čovjeka s vrlinama i manama, s dobrim i lošim danima, sa slabostima, sa životnim odlukama koje su bile dobre ili loše i sa posljedicama tih istih odluka. Čovjeka koji je kroz život često išao bos po trnju. Čovjeka koji je bio nepravedan i prema kome su bili nepravedni. Počela sam ga voljeti na neki neobičan način, a on je to osjetio i vraćao. Shvatila sam da je bilo potrebno da netko od nas dvoje prvi popusti i danas mi nije žao što sam to bila ja! Mislim da smo izravnali račune. Svatko od nas je dobio svoje i sad smo kvit- na obostrano zadovoljstvo! Ja sam samo malkice više profitirala, jer često dobijem cvijeće ili čokoladu, a kako sam podmitljiva, uvijek to prihvatim s osmjehom ! I nisam izbirljiva. Volim i jedno i drugo i još njega pride.

Viktorija Herak

[email protected]

Komentari

Neki baner