Život

Ne trudiš se dovoljno…

Čitam članak namijenjen curama koje nemaju partnera o tome kako ga nemaju jer se ne trude dovoljno.

Fraze sam dobila. Došlo mi je da nađem tu osobu koja je to napisala i opalim joj šamarčinu. Te djevojke koje su to pročitale se vjerojatno upravo tako osjećaju. Kao da im je netko opalio šamar. Kako možeš napisati da je neka cura bez partnera jer se ne trudi dovoljno? Što se uopće ima truditi??

Drage moje cure, nemate se što truditi. Poslušajte mene. U predivnoj sam vezi s muškarcem koji me obožava i kojeg ja obožavam. Niti sam se ja, niti se on trudio. Mi nismo išli okolo i tražili nekoga. Partnera se ne traži, on jednostavno dođe kada je pravo vrijeme. Vjerujte mi. Opustite se. Uvijek se sjetim svojih prijateljica koje su me znale nazvati i pitati hoćemo li ići van tražiti dečke. Uvijek bih rekla NE. Nikada nisam izašla van tražiti nekoga. NIKADA. Izašla sam van zabaviti se sa svojim prijateljicama. Ako bi one tražile nekoga, pokupila bih se. Dečka se ne traži na takav način. One bi išle van i čekale da im netko plati cugu.

Plati si sama cugu. Nemoj ići van da ti netko nešto plati. Budi samostalna i dobiti ćeš samostalnu osobu uz sebe. Budi onakva kakvog partnera želiš. Kakav je to izlazak nakon kojeg ti odeš doma razočarana jer nisi nikoga našla i nitko ti nije platio cugu? Ajme meni, prijateljice su me znale pitati što nije u redu s njima? Nisam li dovoljno ovo ili ono kada me nitko nije počastio pićem? Evo, i sada se naživciram jer su mjerile sebe prema tome. Naživciram se jer ih volim i jer su divne i plače mi se jer to ne vide.

I zato nisam izlazila s njima kada bi izlazile iz tih razloga jer mi je jednom, dvaput bilo dovoljno. I uvijek, uvijek bi se točno osjetilo koja cura je u lovu i koja traži da joj netko plati cugu. Uvijek. I dečko mi je to potvrdio. I takvima ne prilaziš, osim onih dečkiju koji upravo žele takve, nego se prilazi veselim, rasplesanim curama koje su se došle zabaviti. Privuče te njena vedrina, njena energija. I ti vjerojatno želiš zabavnog dečka, nasmijanog koji je došao zabaviti se, je li tako? Ne želiš nekoga tko je došao naći curu. Ne želiš nekoga tko je nazvao frenda i rekao idemo van tražiti cure. Vjeruj mi ne želiš.

Ne šminkajte se i ne uređujte za dečke. Našminkaj se i uredi zbog sebe. Da sebi budeš lijepa, da se osjetiš uređeno zbog sebe, ne zbog drugog. Ako to radiš zbog drugog onda tražiš tuđe komplimente i tužna si ako ih ne dobiješ. Nemoj to raditi, vjeruj mi, lijepa si i točka. I ako si nisi lijepa, reci si lijepa sam i točka.

Nema ljepše cure od cure sa stavom i samopouzdanjem. Ne možeš ne poželjeti biti kraj takve osobe. One koja zrači privlačnom energijom. Osjeti se. Osjeti se kada se netko uredio zbog drugih, kada je gladan pažnje, komplimenta. Kakvu osobu ćeš privući time? Ona koja će ti danas dati kompliment, sutra neće, pa ćeš biti tužna jer ti nije dao kompliment. I on će to znati i manipulirati tobom. Manipulirati doziranjem pažnje prema tebi jer zna da ovisiš o tome, da si gladna toga. Reci si istinu, recite si sve vi cure istinu. Što prije si priznate neke stvari prije ćete biti sretnije.

Da se ne trudite dovoljno. Eh, ti koji si to napisao.. cure se trude dovoljno, cure se trude i previše. Cure bi se trebale truditi samo zbog sebe i nikoga drugoga. Niti zbog dečkiju, niti zbog prijateljica, niti zbog profesora, niti zbog roditelja, zbog sebe!

Što imaš bolji, iskreniji, ljepši, zdraviji odnos sa sobom takav ćeš imati sa svima. Ti si ti, jedna i jedina, jedinstvena, najvažnija, glavni lik, drugi su nebitni. Ti si bitna. Zapamti to!

I za kraj, sjeti se da je najduža veza koju ćeš ikada imati u životu ona koju imaš sa samom sobom. Ne dozvoli da ti nju netko poljulja. To je veza na kojoj najviše želiš raditi, ona koju želiš njegovati.

Divna si, koja god djevojka da ovo čita znam da je divna. Mi smo takve. Divne, snažne, nježne, a opet postajemo lavice kada netko povrijedi nešto naše.

I znam da se sada smiješ jer znaš da je to istina. Divna si.

Maja Pernar

[email protected]

Komentari

Neki baner