Život

Zagrijavanje…

Drage moje,
Kao što sam obećala krećemo sa jutarnjim treninzima. Nadam se da ste uzbudjene kao i ja.
Za početak hoću da se odlučite da vježbate sa nama. Želim da probudite volju i da vjerujete u rezultat.
Počećemo sa laganim vježbama koje su prilagodljive svima , posebno vama koje nikad niste vježbale. Kako vrijeme bude odmicalo i vaša se aerobna forma bude mijenjala intezitet ćemo povećavati. Najvažnije je da držite kontinuitet i da budete svjesne da ništa ne dolazi preko noći.

Za današnji trening uradićemo osnovne vježbe zagrijavanja, potrebna vam je čaša vode. Krećemo!

Lagano udahnite na nos i izdahnite na usta. Tokom cijelog vježbanja važno je disati ravnomjerno kako bi se energija raspoređivala na pravilan način.
-Pomjeramo glavu laganim pokretima lijevo-desno. Brada je u završnom položaju u visini ramena. Ponovimo pokret 10x.
-Glava ide naprijed da brada dodirne grudni koš i pozadi je spuštamo na prvi pršljen. Radimo lagano 10x.
-Kružnim pokretima glave idemo u jednu pa u drugu stranu 10.
-Prelazimo na ramena. Zabacujemo ih naprijed kružnim pokretima. Tijelo je ravno, noge su u širini ramena. Takodje vježbu ponavljamo 10x , pa pozadi na isti način.
-Ispružimo ruke od kukova vodoravno tako da dodju u visini ramena. Dlanove otvorimo ka spolja. Kružimo sitnim pokretima u jednu stranu 10x pa bez spuštanja ruku jos 10x u drugu. Istu vježbu ponavljamo sa rukama ispred sebe takodje u visini ramena.

-Kružimo trupom , noge su prave u širini ramena. Na jednu pa na drugu stranu takođe po 10x.
-Zauzmite malo širi raskoračni stav, ruke su uz tijelo a noge prave. Na jednu pa na drugu stranu dlanovima dodirujte koljena bez savijanja nogu u koljenima. Ukupno 20x.
-Iz istog položaja savijamo trup naprijed tako da rukama dohvatimo pod. Ispravimo se. Vježbu ponovimo do 15x , pa opet isti pokret samo što sad rukama dohvatimo zglobove nogu. Osjećamo zatezanje u nogama najviše u zadnjoj loži.
Napomena: Između svake serije vježbi uzimamo po gutljaj vode i dišemo ravnomjerno i izbalansirano. Vježbe zagrijavanja možemo raditi zasebno svako jutro takođe ih možemo raditi prije kardio treninga u koliko se odlučite otići na trčanje.

Sljedeći trening je u četvrtak na istom mjestu

Vaša Jo❤

Komentari

Neki baner