Život

Trbuh…

Mišići stomaka su zajedno sa trupom i kičmom najvažnija spona izmedju gornjih i donjih ekstremiteta tijela. Zato je veoma važno jačati predio donjih ledja, kičme i stomaka. Da bi imali ravan stomak nisu dovoljne samo vježbe za njihovo oblikovanje. Ishrana igra glavnu ulogu, voda i pravilan izbalansiran odmor.

Ono što je važno je da ih svakako moramo jačati da bi se formirao mišićni zid. Uz nekoliko faktora možemo lako imati ravan i zategnut stomak.

Danas ćemo uraditi par osnovnih vježbi za tu regiju, pa da krenemo.

Prva vježba koju možete svakodnevno izvoditi u svom prostoru bez da su vam potrebni rekviziti je klasičan trbušnjak.

Legnemo na pod, ruke su iza glave, a koljena savijena tako da pete dodju u ravni sa zadnjicom. Podižemo gornji dio tijela iz lopatica (izdah) i spustamo ka podu (udah)

Vježbu ponovimo 10x napravimo kratku pauzu, pa opet još 2 serije (ukupno 3).

Legnemo na pod, noge su ispružene ravno, u ravni sa podlogom. Ruke su pored tijela. Podignemo noge 20cm od poda i naizmjenično ih dižemo i spustamo sitnim pokretima ka plafonu i podu. Tek kad završimo seriju od 20 ponavljanja spustimo ih na pod i napravimo pauzu.

Ova je vježba naročito učinkovita za mišiće donjeg stomaka.

I poslednja vježba za danas , takođe veoma učinkovita za srednji i donji dio stomaka. Iz istog položaja kao u predhodnoj vježbi savijemo koljena, ruke su iza glave. Spajamo suprotno lakat – koljeno pa se vratimo u početan položaj. Vježbu ponovimo i sa druge strane. Ukupno 20 puta, nakon svake od 3 serije napraviti kratku pauzu.

Kod vježbi za stomak , važno je da dišemo ravnomjerno. Nikako ne trebamo da zadržavamo dah kad nam je teško, takodje se trudimo da ne opterećujemo vrat, već svaki pokret radimo iz lopatica i stomaka.

Do sledećeg treninga ,

Vaša Jo ❤

Komentari

Neki baner