Advertisement

Život

Ženska torbica sa šminkom…

Ženska torbica sa šminkom, onom osnovnom? Hm, ne postoji “ona osnovna”, nismo svi isti. Tako da ću pričati o svojem pojmu šminke, šminkanja i onom osnovnom ili pretjeranom.

Da prvo razjasnimo, vizažist sam, ali ne šminkam se na dnevnoj bazi. A kad se našminkam tu je od podloge do fiksatora. Danas sam probala smanjit proizvode u svojoj torbici za make up po principu must have i da ličim na nešto. Neki lagani beauty make up, pa do jačeg recimo smoky make up-a.

Piling za usne, pogotovo ako nosite mat ruževe koji su postojani i jako suhi. Još k tome i dodatno isušuju. Piling usana je obavezan da bi ruž lijepo izgledao, ma kakve god da je boje.

Podloga za ruževe je odlična stvar. Zagladi ih, čuva i omogućava da lijepše iscrtate usne ukoliko se radi o crvenim ili tamnim ruževima. Ne, ne može labelo ili balzam ili melem zamjenit ili glumit podlogu. Rastopit će mat ruž i neće bit trajno. Podloga nije njega i koristi se isključivo kad nanosite ruž.

Njega za usne. Obavezna u velikim količinama kad ne nosite ruž. Ja osobno koristim od Eos-a do labela, kremica za usne…itd. Ovisna o proizvodima za njegu. Najgore je vidjeti lijepo namazanu žensku osobu i ispucane usne, pa još preko toga ruž. Meni je to ne pojmljivo. No to sam ja, nismo svi isti.

Ruževi, već sam pisala o top 5 boja. Al evo smanjila na svojih neizostavnih 4. Dva nude i dva jača mat ruža. Nude koristim većinom po danu i njegujući su. A mat varijante su mi više za izlaske i za večer. Ali kažem opet bitno je kako se vi osjećate i zračite. Tako će vas i drugi doživjet.

Za oči mi je obavezno neko sjenilo, makar samo kao podloga i maskara. Ja sam si odabrala ove 4 boje jer s njima mogu sve.

Shvatite šminku kao igru svijetla i sjena na licu. Zabavno je dok ne pretjerate. Koristite boje, igrajte se, zabavite se sa prijateljicama. Nije teško, naći ćete nešto što vama funkcionira i što vam je prihvatljivo. Ali nemojte da vas šminka određuje, da se loše osjećate ako niste našminkani. Lijepi ste i bez svega toga, puno je ljepote u čistom licu, očima bez tonu maskare. Dozvolite da vas vidimo. Predivni ste bez šminke, ona postoji da bi nekad naglasile nešto što volimo na svom licu.

Ljubi vas Alisa

Komentari