Život

Ženska torbica sa šminkom…

Ženska torbica sa šminkom, onom osnovnom? Hm, ne postoji “ona osnovna”, nismo svi isti. Tako da ću pričati o svojem pojmu šminke, šminkanja i onom osnovnom ili pretjeranom.

Da prvo razjasnimo, vizažist sam, ali ne šminkam se na dnevnoj bazi. A kad se našminkam tu je od podloge do fiksatora. Danas sam probala smanjit proizvode u svojoj torbici za make up po principu must have i da ličim na nešto. Neki lagani beauty make up, pa do jačeg recimo smoky make up-a.

Piling za usne, pogotovo ako nosite mat ruževe koji su postojani i jako suhi. Još k tome i dodatno isušuju. Piling usana je obavezan da bi ruž lijepo izgledao, ma kakve god da je boje.

Podloga za ruževe je odlična stvar. Zagladi ih, čuva i omogućava da lijepše iscrtate usne ukoliko se radi o crvenim ili tamnim ruževima. Ne, ne može labelo ili balzam ili melem zamjenit ili glumit podlogu. Rastopit će mat ruž i neće bit trajno. Podloga nije njega i koristi se isključivo kad nanosite ruž.

Njega za usne. Obavezna u velikim količinama kad ne nosite ruž. Ja osobno koristim od Eos-a do labela, kremica za usne…itd. Ovisna o proizvodima za njegu. Najgore je vidjeti lijepo namazanu žensku osobu i ispucane usne, pa još preko toga ruž. Meni je to ne pojmljivo. No to sam ja, nismo svi isti.

Ruževi, već sam pisala o top 5 boja. Al evo smanjila na svojih neizostavnih 4. Dva nude i dva jača mat ruža. Nude koristim većinom po danu i njegujući su. A mat varijante su mi više za izlaske i za večer. Ali kažem opet bitno je kako se vi osjećate i zračite. Tako će vas i drugi doživjet.

Za oči mi je obavezno neko sjenilo, makar samo kao podloga i maskara. Ja sam si odabrala ove 4 boje jer s njima mogu sve.

Shvatite šminku kao igru svijetla i sjena na licu. Zabavno je dok ne pretjerate. Koristite boje, igrajte se, zabavite se sa prijateljicama. Nije teško, naći ćete nešto što vama funkcionira i što vam je prihvatljivo. Ali nemojte da vas šminka određuje, da se loše osjećate ako niste našminkani. Lijepi ste i bez svega toga, puno je ljepote u čistom licu, očima bez tonu maskare. Dozvolite da vas vidimo. Predivni ste bez šminke, ona postoji da bi nekad naglasile nešto što volimo na svom licu.

Ljubi vas Alisa

Komentari

Neki baner