Život

Kružni trening…

Kružni trening se sve češće počeo primjenjivati u svijetu fitnesa, iz prostog razloga što nekoliko puta brže sagorijeva masne naslage i ubrzava metabolizam.

Organizam nakon ovakvog treninga nastavlja sagorijevati masnoće do osam sati, zavisno od koncepta treninga , a najbolji je način za vraćanje forme i kondicije.

Danas ćemo uraditi krug od 5 vježbi. Nakon jednog kruga napravimo pauzu od 2 minuta za hidrataciju i odmor  i krug ponovimo 4 puta.

Za prvu vježbu trebaće nam vijača ili možemo improvizovati sa nekom gumom ili lastikom. Preskačemo vijaču 1 minut.

Odmah nakon prve vježbe prelazimo na drugu, pa tako do pete. Pauzu pravimo tek po završenom krugu nikako izmedju vježbi.

Sledeća vježba je plank. Ostanimo u vježbi jedan minut. Opisivali smo plank u ranijim treninzima, pa ako niste zapamtili možete se posjetiti 🙂

Čučanj skok je sledeća vježba. Napravimo čučanj (kao što smo ga opisivali ) i pri kretanju gore odskočimo od podloge pri čemu balansiramo koljenja i dočekamo se na punu petu. Vježbu radimo jedan minut.

Prelazimo na trbušnjake. Takođe ovu vježbu ponavljamo jedan minut bez pauze. Pokušajte da izbalansirate disanje i da dišete ravnomjerno.

Poslednja vježba su takozvani leđnjaci za donji dio leđa. Legnemo na stomak, ruke su ispružene pored glave i podižemo i spuštamo gornji i donji dio tijela istovremeno. Ostanemo u vježbi jedan minut.

Nakon kruga napravimo pauzu od 2 minuta. I idemo opet još tri puta. 🙂

Do sledećeg treninga.

Vaša Jo <3

Komentari

Neki baner