Život

Riža, šampinjoni, svinja…

Prošli tjedan nisam kuhala sa vama, ali zato ovaj tjedan hoću. 😉
Na redu je meni jedno od najdražih jela, a jednostavno je za pripremiti.

Ovo su svinjske šnicle, iako ja više volim teleće, ali treba nekada promjeniti. Dakle, za početak, uzmite šnicle od one životinje koja se vama najviše sviđa, a zatim ih začinite.

Od svinjskog mesa volim samo suhe proizvode kao što su pršut, ribica, kobasica, vrat… 😛

Ovako sirovo rijetko kada jedem… a i kad ga planiram jesti obično ga mariniram u čemu god, samo da ode onaj miris. Ovaj put sam šnicle marinirala pola sata u maslinovu ulju, a od začina sam koristila sol, papar, crvenu mljevenu papriku, origano i vegetu. Kada meso upije sve, “bacite” ga na tavu i popržite.

Kao prilog napravila sam rižu sa šampinjonima u bijelom umaku. Rižu kuhate standardno.

Dvije šalice (2 dcl) vode pustite da uzavre, pa dodate istu takvu šalicu riže. Rižu nemojte miješati. Kada “popije” svu vodu, sklonite je sa šporeta i bacite se na sjeckanje šampinjona. Dok sjeckate šampinjone, zagrijte ulje i podinstajte jednu manju glavicu kapule. Kada je kapula poprimila onu staklenastu boju, dodajete šampinjone. Dinstajte ih dok ne puste vodu i dok ta ista voda ne ispari, a zatim dodajte “od oka” bijelog vina, peršina, soli i papra. Kada su šampinjoni skoro gotovi, u malu zdijelicu dodajte jednu čašu kiselog vrhnja (u Austriji ne mogu da nađem vrhnje za kuhanje), malo vode i žlicu brašna, te sjedinite sve. Pazite da vam ne ostanu grudvice od brašna. Kada ste obavili sve ove korake, dodajte to šampinjonima i sačekajte da se fino zgusne. Ja jako volim sir, pa ga dodajem u sve, kao što sam i u ovo – tako mi umak bude još gušći i ukusniji.

To bi bilo to za danas! Dobar Vam tek i ugodna srijeda!

I naravno drage dame, Sretan Vam Dan Žena! 🙂

Danijela Luburić

Komentari

Neki baner