Život

Trening za cijelo tijelo…

Danas ćemo odraditi trening za cijelo tijelo.
Na slici ispod imamo 4 vježbe koje cemo raditi pojedinačno.
Kombinacija kardio treninga treninga snage i izdržaja ukoliko se primjenjuje makar dva puta nedeljno donosi trajne benefite našem tijelu.

Vježba 1.

Kao na slici , radimo kardio vježbu skok sa preklapanjem ruku. Važno je da je tijelo stegnuto u karlici , širina nogu pri završnom pokretu je u širini ramena. Radimo dvadeset skokova pa napravimo pauzu. Vježbu ponovimo četiri puta. Izmedju svakog ponavljanja napravimo kratku pauzu od desetak sekundi.

Vježba 2.

Izdržaj čučanj.
Stanemo uza zid , kao kad napravimo početni položaj za čučanj. Noge su u širini ramena, ruke su iza glave. Cijelo tijelo je ravnomjerno , tako da nam zadnjica dodje u ravni sa petama. Ostanemo u vježbi u donjem položaju dvadeset sekundi. Nakon toga napravimo kratku pauzu od deset. Vježbu ponavljamo ukupno četiri puta.

Vježba 3.

Sklek. Pri izvodjenju skleka nakon sto zauzmemo položaj sa slike , važno je da grudima idemo gotovo do poda i pri podizanju gore zaključavamo laktove. Pokret bi se trebalo izvoditi od početka do kraja bez skraćivanja. Početnici mogu saviti noge u koljenima , i raditi isti pokret sa gornjim dijelom tijela. Vježbu ponovimo deset puta , pri čemu je ponavljamo nakon svake pauze ukupno četiri puta.

Vježba 4.

Trbušnjake na kraju. Legnemo na ledja , noge su savijene u koljenima. Gornji dio tijela podižemo , povlačimo ruke ka koljenima. Završni položaj je kad dlanovima dohvatimo koljena. Vježbu izbodimo dvadeset puta i napravimo pauzu od deset sekundi. Takodje radimo ukupno četiri serije.

Do sledećeg treninga ,

Vaša Jo ❤

Komentari

Neki baner