Život

Trening sa stolicom kao rekvizitom…

Danas ćemo uraditi trening opet za cijelo tijelo. Malo drugačiji intenzitet i promjena pokreta u vježbi je važan da ne bismo mišiće navikavali na isti rad.

Naši mišići pamte svaki napor pa ukoliko se često ponavljamo u jednom momentu naš napredak dolazi u fazu stagnacije. To nikome nije cilj. Važno je progresivno napredovati svakim treningom i znati zašto radimo odredjene vježbe.

Zagrijavanje i istezanje jos uvijek ponavljamo sa početka. Nekoliko mjeseci oni mogu biti isti ili slični. Za današnji trening potrebna nam je samo stolica. Krećemo od ruku , odnosno mišića koji zovemo triceps.

Vježba 1.
Okrenemo se ledjima stolici i spustimo se rukama na nju. Dlanove položimo na samom kraju stolice tako da noge dodju ravne i ispružene – oslonac je na pete! Idemo zadnjicom ka podu i vratimo se u početni položaj. Vježbu ponovimo deset puta. Nakon pauze , ponovim jos dvije serije što znači ukupno tri.

Vježba 2.
Stanemo uspravno ispred stolice. Rukama se držimo za stolicu. Ispravimo ledja i stegnemo karlicu. Idemo jednom pa drugom nogom u stranu po deset puta. Noga koja ide gora je prava u koljenima kao i ona koja ostaje na podu. Radimo ukupno tri serije sa obije noge.

Vežba 3.
Opet stanemo ledjima okrenuti stolici. Stavimo jednu nogu (stopalo) na stolici dok je druga pod ugl od devedeset. Pazite da vrh koljena ne prelazi vrh prstiju noge koja ostaje na podu. Kao obrnuti iskorak. Idemo do poda drugom nogom i pri završnom pokretu obije su noge prave. Radimo sa jednom pa sa drugom nogom po deset puta , ukupno tri serije.

Pratite upustva i slike, važno je da vježbe izvodimo na pravilan način. Pišite nam vaše rezultate, neka od vas može dobiti privatno mentorstvo persnalnog trenera.

Vaša Jo ❤

Komentari

Neki baner