Usputna misao

Veliki snovi malih ljudi…

Moj kolega Blago putuje u Manchester. Nije fer pomislih. Ja treba da putujem u Manchester. To je moj san još iz školskih dana. Sjećate se leksikona? One sveske koja kruži razredom i školom u koju se upisuju učenici i odgovaraju na pitanja.

A pitanja su ime simpatije, omiljeni pjevač, glumac, klub, najveći san itd. Eh, u takve leksikone sam ja upisivala da mi je najveći san otići na Old Trafford na utakmicu Manchester Uniteda. Zamišljala sam kako se šepurim po Manchesteru u dresu Crvenih đavola, kako upoznajem Alexa Fergusona. Smišljala sam šta ću mu reći pri tom susretu. Rekla bih mu koja mu je formacija najbolja, koga bi trebao češće ubacivati s klupe i tako, svašta nešto o igri mog omiljenog kluba jer sam ja to najbolje znala. A veliki Ferguson bi me naravno poslušao i bio zahvalan na savjetima. Pa sam onda shvatila da moram dobro naučiti engleski da bi me Ferguson razumio.

Školske sveske su mi bile izlijepljene sličicama Manchesterovih fudbalera. A soba velikim posterima tada najpoznatijeg Manchesterovog igrača, zgodnog Davida Beckhama. I da, priznajem, oplakala sam njegov prelazak u Real Madrida i danima bila u dubokoj depresiji. Jer dvije tuge su me morile, odlazak najdražeg igrača i odlazak u najmrži klub. Zašto Bože, pitala sam se danima u suzama. I onda sam odrasla. I iako sam imala čvrstu odluku da ću čim odrastem posjetiti Manchester i Old Trafford- nisam. Ipak, nisam. I vjerovatno i neću. Osim ako me moj kolega Blago odvede. A da znate da je obećao. I nadam se da će požuriti jer Ferguson ima puno godina i bila bi velika šteta da mu ne kažem gdje je griješio dok je bio na klupi Crvenih đavola 😀

Ilda Dedić

Komentari

Neki baner