Život

Zaklinjem se, biću srećna…

Danas sam je vidjela…prvi put nakon što sam saznala da mi je uništila svijet. Danas sam sebi obećala par stvari. Danas sam sebi obećala da više ne postojiš. Danas sam ti poželjela sreću, sa njom. Danas sam se zaklela u svoju sreću, sa njim.

Prošlo je dosta vremena otkako se naše “MI” raspalo na “TI” i “JA”. Pitao si me jednom da li nas vidim sretne, nekad..negdje. Vidjela sam. Vidjela sam nas kako se odričemo svega, i svih koji nam stoje na putu. Vidjela sam nas kako bježimo zajedno, držeći se za ruke, od svih zlih jezika. Vidjela sam nas u bajci.

A danas, danas sam vidjela da bajke ne postoje. Postoje ožiljci. Postoje posjekotine. Postoje rane od zabijenih noževa. Postoje krvavi tragovi suza. Postoji isprana i izmučena duša. Postoji slomljeno srce. Da… Ono stvarno postoji.
Ne vidim nas sretne. Vidim sebe sretnu. Tebe ne vidim nigdje. Ne želim da te vidim.

Daleko sam još od sreće. I sad da stojiš ispred mene, jednu jedinu stvar bih mogla da ti kažem, a da je čista istina. A to je da te volim. Samo to. Ne bi mogla da ti kažem da sam te voljela uvijek. A jesam. Ne bi mogla da ti kažem da sam bila spremna na sve za tebe. A bila sam. Ne bi mogla da ti kažem da sam milion puta zahvalila Bogu što te imam. A zahvaljivala sam. Ne bi mogla da ti kažem koliko sam suza prolila zbog tebe. A prolila sam. Ne bi mogla da ti kažem koliko je boljela izdaja. A vjeruj mi. Boljela je.

Ali nikad to ne bi mogla da ti kažem. To je moje. Samo moje. I to ne dam nikom. Pa ni tebi. Nisi zaslužio ni toliko.
Sjećaš li se, ljube, kad si mi rekao, kako mi se sjaj u očima ugasio, i kako sam postala ranjena zvijer? Ljuta na sve… bijesna na sve.

Nikad me niko tako nije pogodio istinom. Ali i ranjena zvijer, i dalje je zvijer.

Danas je ta zvijer zadnji put zaplakala zbog ‘nas’ koji ne postojimo odavno. Danas su mi oči sijale, ali od suza. Sijaju one tako odavno, ali ti taj sjaj nisi vidio. Suze nisi mogao da podneseš.

Bijes će da ispari… ljutnja će da prodje. Rana će da zaraste, ali ja nikad neću zaboraviti izdaju. Svoje najbolje što imam, daću nekome ko zaslužuje. Naučiću da ga volim. Naučiću da tebe prestanem da volim. Naučiću da budem srećna. Moram. Zaklela sam se.

Nevena Varsaković

Komentari

Neki baner