Život

I’m free…

Novosti… napokon sam slobodna. Napola. Rastava je pravomoćna. Ironija je u tome što sam na dan žena prestala biti “nečija” žena.

Taj dan je bio grozan i težak, koliko god bio oslobađajući na kraju. Rasprava je trajala dva sata. Dva mučna sata. Bolio me želudac. On je ta dva sata plakao. Ni ne znam zašto?! Nitko mu ništa nije uzeo… uz sve te suze je uspio izbaciti iz takta svoju odvjetnicu, mog odvjetnika i suca. Eto njegova super moć i ponašanje balavca.

Pokušao im je svima objasniti koliko sam grozna osoba. To sam slušala 4 godine dok smo bili zajedno i sve ove tri razdvojenosti. Dugo mi je trebalo da sama stvorim mišljenje o sebi. Moje mišljenje o meni nije bilo lijepo.

Evo kako stoje stvari, danas, kada me baš briga ‘ko šta misli i očekuje. Danas, volim sebe, većinu vremena. Oke je ako ne ispunim sva očekivanja svih oko sebe. Oke je ako pogriješim. Oke je reći da imam loš dan. Oke je hodati okolo čupava i mrgudasta. Oke je što neki oko mene misle da sam blesava ili glupa jer trpim njegovo ponašanje. Ne plaća alimentaciju i financijski ne brine o djeci, oke. Kada god ih želi vidjeti i družiti se sa njima nikada nisam rekla ne ili stajala na putu. Kada nije mogao ili htio doći po njih, ja sam ih vozila k njemu. Kada ih nije mogao ili htio vratiti ja sam išla po njih. Ne vodi ih kod doktora nego mi kaže da su bile “nešto” bolesne kada su bile kod njega i da trebaju doktoru. Kada je manja nosila pelene pakirala sam pelene i bočice sa njom. I opet bi to sve ponovo jer su moje. Ako to znači da sam glupa, neka sam. Danas se volim. Takva kakva jesam, sam sebi savršena.

Može se on inatiti i vrijeđati i raditi probleme koliko hoće, ne dam se. Ne može napraviti problem za koji ja unaprijed nemam spremno riješenje. I to ga najviše ljuti, što je meni sve oke. I sve može. Najbolje bi bila da sam glupača koja radi probleme, brani djecu i zajebava.

Zaključak je taj da je oke ono što je tebi oke… ne tvojima, njegovima ili nekome sa strane. Oke je ako je tebi oke. 😉

Vaša Alisa

Komentari

Neki baner