Život

Kad se beba rodi…

Kada se rodi beba nastaje neko poluhaotično stanje. Doslovno, dani prolaze bez da to i primjetite, i svaki je sličan prethodnom jer se svaki sastoji od istih stvari i istih događaja. Da li beba spava, da li je beba jela, da li je beba presvučena, da li je nervozna, boli li je nešto, da li  joj je toplo i tako u nedogled. Često se u toj rutini izgubimo i propustimo za sebe sačuvati pokoju sitnicu da imamo kada više beba ne bude bila mala, kao uspomenu na početak njezinog života. Nabrojaću vam par stvari koje nikako nemojte dopustiti da prođu, a da ih ne uradite:

  1. Dopustite da vam ljudi slikaju bebu. Kada jednom za koju godinu ugledate neku sličicu biće vam drago.
  2. Uzmite otisak stopala i ručice vaše bebe. Ovo uradite obavezno, možete uzeti glinu pa napraviti pravi model, ili iskoristite tempere i oslikajte bebinu stopicu ili dlan na papir i sebi uramite. Biće vam to divna i draga uspomena.
  3. Ne čuvajte odjeću. Sve što beba dobije oblačite joj bez obzira na to što ste kod kuće i što nikuda ne ide. Bebe jako brzo rastu i desiće vam se da preraste to prelijepo odjelce, a vi ga niste iskoristili.
  4. Pustite sređivanje. Provodite što više vremena sa svojom bebom. Nikada neće biti manja nego što je sada, i sada trebate početi razvijati taj divan odnos između vas. Mazite se, pričajte joj i uživajte.
  5. Nikako nemojte zapostaviti svoje prijateljice. To što sada imate bebu ne znači da treba da zapostavite sve što ste nekada bile i sve što ste nekada radile. Sada vas ima za jedno više, i svi zajedno možete u šetnju
  6. Obavezno vodite dnevnik. Ne mora to biti skroz detaljno i preopširno, ali se potrudite da što više sitnica unesete u njega, što više toga o vašoj bebi toga dana. Jednoga dana kada beba bude bila velika, ova će vam uspomena biti neprocjenjiva.

 Sve ovo su neke male stvari, ali sjetite se one izreke da male stvari čine život. Zato vi iskoristite svaki svoj majušni trenutak sa svojom malenom bebom i sačuvajte ga sebi za poslije kada beba bude bila velika, da se prisjetite kako je to bilo nekada, kada je bila ništa veća od vekne hljeba. Vrijeme prolazi, ali uspomene ostaju.

Aleksandra

Komentari

Neki baner