Život

Druga žena…

Skoro sam čitala nekakav tekst o prvoj i drugoj ženi. Odavno nisam niz kičmu osjetila trnce te vrste. Autorku mi je bilo žao. Ne znam ‘ko je jer tekst nije bio potpisan ali je definitivno uvijek bila druga. Kaže: “Druga zna da je druga i ne želi da bude prva.” Prva čisti, pere, pegla i stalno misli da je prva. Od same teme prevara mi bude zlo. I od prvih i od drugih žena. Htjela sam autorki da ostavim komentar ispod, ali sam se predomislila jer sam davno naučila da tuđe iskustvo ne možeš mijenjati i da je u njenom životu tačno onako kako je opisala.

Prva žena, druga žena, treća žena… Da, to postoji u zemljama bliskog istoka gdje su tako zavođene jer muškarcima država daje za pravo da se žene nekoliko puta.

Druga žena kod nas ne postoji. Postoji zvanična supruga i ljubavnica. Zvanična supruga je ova sa kojom je sporazumno sklopio brak i zakleo se na vjernost. Ljubavnica je obično neka drugorazredna u odnosu na suprugu , jer malena pizda liječi kompekse nemoćan da podnese suprugu. Muškarčina mora lupiti šakom o sto pred nekim. Mora kao razjareni majmun zalupati pesnicama o grudi. Ako ne može pred suprugom svakako će naći onu pred kojom može.
Supruga uvijek zna za ljubavnicu. Ko god pomisli suprotno smijem mu se u facu. Zdrav razum i ženska intuicija su već dokazani pa neću o njima. Zašto od sebe kriju da ne znaju , zašto gutaju sve i trepću to već ne znam.
Ljubavnica ne želi biti prva? Oh i tu se varaš draga. Želi. Svaka. Samo ne zna da tom majmunu što je druga i ako nekad postane prva uvijek će biti druga. Taj nema uzalud obje.

Tema prevare je ponavljam ogavna za mene, pa ne želim pisati opširno. Muškarci varaju jer su iskompleksirani, žene varaju jer su nesrećne. Nesrećne same po sebi , nema to veze sa muškarcem koga varaju.

Stvar je u tome što su žene sve , samo ne žene. Ove zakonske i ove ilegalne. Ova zakonska je pristala na to. Idem logikom da je morala poznavati čovjeka za kojeg se udala. Samo što je mislila da se magični stapići za rješavanje problema prave u braku. Ne , u takvim se brakovima prave jedino nesrećna djeca. Ova ilegalna pristaje na mrvice jer ima neke svoje razloge. Ona kao sve zna i sve može a onda dođe kući i plače dok se maže chanel kremom protiv bora.
Ako postoji prva , onda bez greške postoji druga. Samim tim što ima broj , znači da ima još brojeva.

Jedina žena je ona koja ima muškarca koji u svemu može da joj parira. On joj je suprug ljubavnik i prijatelj. Oni žive ono u što vjeruju i tuđa mišljenja ih ne dotiču.

Vama koji u ovo ne vjerujete učestvujem u žalosti. Vama koji mislite da su prevare normalne a obmane i laži svakodnevnica nemam ništa da poručim. Vi živite vašu realnost. Vi varate lažete obmanjujete i isto to će vam se desiti ili dešavati. Vi prstajete slobodno da uzmete broj , kao u butiku kad odete da se presvučete. Jedan artikal dva ili tri koliko god vam paše. Nemam ništa da poručim muškarcima koji varaju. Niti ženama koje to tolerišu. U mojim ste očima isti. Samo nemojte ići naokolo i pisati kako je to strava.

Strava je kad pored sebe imaš apsolutni mir i beskrajno poštovanje. Strava je kad zaspiš spokojan i ušuškan u rukama voljenog muškarca. Taj muškarac je voljen zbog svega što vam pruža a ne obratno.

Strava je kad u moru razvrata i ludila namirišeš čistu emociju i dječji smijeh. Strava je kad voliš toliko snažno a spokojan jer znaš da si makar duplo voljeniji. Nemojte svoje komplekste i grehove pravdati vremenom u kojem živite. Živimo u vremenu izbora i mogućnosti. Nikad nismo mogli biti srećniji nego sad. Nikad nismo imali više izbora i slobode odlučivanja.

Što god da izaberete sami ste odabrali. Ljubav nema veze sa brojevima. Ne mislite da zbog ljubavi stavljate broj na čelo.

I sad i zauvijek zna se što je ljubav.

“Ako dirneš u čivutski vrt… Kletvu ćeš nositi ko srebrn zvončić…
Bićeš žedan kraj bunara… I siromah s puno para…
Sve ćeš dijamante dati za smešni cirkončić…
Ko u tuđi vrt uđe… Crn lebac mesi… U crnom plehu…
Eh… Ne poželi ništa tuđe…” Svi smrtni gresi… U tom su grehu…”

Vaša Jo ❤

Komentari

Neki baner