Život

Cjepivo zvano život…

Ponekad ti se jednostavno dogodi život. Sa svim svojim bojama i svim svojim nevoljama. Desi se da ne znaš kamo bi. Sve ti se čini isto. Svaki dan je nekako siv, jednoličan i beživotan. Svi ljudi su ti isti. Dođu ti kao sol na ranu, koju umjesto šivanja, pokušavaš zakrpati običnim flasterom. Ne ide.

Na stranu ljubav. Odlučio sam ne pisati o njoj. Ma kome serem? Odlučio sam ne misliti više na nju uopće. Ima drugih stvari. Ima problema, posla, računa, jednom riječju – života i bez toga.

Nina i ja smo prekinuli. To je sve što ću reći po tom pitanju. I tu ću stati. Jer moj mentalni sklop trenutno je bez kapaciteta da i dalje vrti cijelu tu priču. Prekuhao sam.

S druge strane pružila mi se prilika da se dodatno školujem. Firma plaća par tečajeva iz računovodstva, pa ću sav svoj interes staviti na to. Super je stvar što se položeni tečaj upisuje u radnu knjižicu. Kad mi već profesorska diploma niš ne znači i s njom si mogu brisat dupe, onda će možda ovo biti od koristi u budućnosti. A javio sam se i za prekovremene. Zbilja mi treba lova. Krpanje od plaće do plaće je postalo nesnosno. Ovaj kredit u švicarcima, za ovaj jebeni stan će me pojesti. Proklinjem dan kad sam digao taj kredit i kupio ovo. I to da ostvarujem tuđe snove. Za hvalu sam dobio nogom u guzicu, zbog lika s malom kitom i punim džepom para.

Šta ti je život?

Znam da se moje obožavateljice (koje izrazito cijenim i poštujem) zgražaju nad mojim vokabularom u zadnje vrijeme, ali sorry cure drage. Ne može Šaptač uvijek biti romantičan. I ja sam samo čovjek. I to onaj koji je toliko ogorčen, da bi mogao rigati vatru čitav dan.

Đubre sam. Priznajem. I što sad?

Nekad moraš biti đubre. Nekad moraš sebe staviti na prvo mjesto ako hoćeš na ovoj usranoj planeti uopće preživjeti. I da, nekad ste jebene gadure. Uništite sve i sve spalite. Znate zašto su muškarci kreteni? Pa jer se neka od vas svojski potrudila da dobrog, normalnog dečka, koji je možda bio romantičan i nježan, pretvori u debila.

Uvijek se priča o muškarcima kao onima koji varaju, sve sjebu, upropaste, koji su naporni, ljubomorni, posesivni i nasilni. A Kakve ste vi? Sve redom svetice? Čedne, mile, drage s anđeoskim aureolama iznad glave.

Moj k..ac. – eto cenzuriram se sam, da uredništvo poštedim posla.

Da ste toliko divne, bismo li mi bili toliki kreteni? Ne bi. Eto to ću vam reći, pa kako god vam sjelo. Možda generaliziram, ali nakon svega što me zadesilo u zadnjih godinu dana, mislim da sam konačno cijepljen od ideje da postoji neka normalna žena tamo negdje, s kojom bih zapravo mogao imati neki barem polu zdravi odnos. A možda sam jednostavno magnet za luđakinje.

‘Ko će ga znat? Ako počnem dilat, okanim se vježbanja, i uzgojim pivsku škembu, možda mi se čak i posreći. Ovako kao koliko toliko normalan frajer, imam fakat jebenu “sreću”.

Uglavnom. Ogorčenost na stranu. Posao, prekovremeni, školovanje, cucak i mačak. I tu i tamo neobavezni seks s nekom od onih mojih lijepih “frendica”.

Čisto dosta.

Šaptač

Komentari

Neki baner