Usputna misao

Jesil’ Tabula Rasa ili ‘pak Rečenica sa smislom?!

Ono što me vuče naprijed, ono što zapravo ostavlja definiciju mene su one sitnice koje mnogi gube na vlastitom putu poput čokoladnih mrvica, i onda se izgube, više nemaju cjelinu.. Vodi me ljubav, vodi me želja za uspjehom, za spoznajom dubine svijeta koji je suviše površan. Hm. Uživaš li u malim stvarima?

Jesi li ti od onih kojima je novac kruna svega?! Gaziš li sve pred sobom, ili nastojiš da što manje povrijediš? Nosiš li suze, ili onu magičnu torbu osmijeha? Koliko si svoj? Koliko voliš sebe, sopstvenu sjenu?! Hajde, zapitaj se, probudi savjest, suoči se sa istom, ne skrivaj je k’o prašinu pod tepih. Bezbroj upitnika, zar ne? Želim ti da zaokružiš svoj tačan odgovor, pravac, sebe! Od upitnika zna glava zaboljet’, znaju te isti dovesti u jadno, konfuzno i nedefinisano stanje. A ja upravo želim da se definišeš, zaista, želim te vidjeti u prvim redovima, želim ti da briljiraš!

A snovi?! Dokle su stigli tvoji snovi?! Gdje su?!

Predlažem ti da živis snove, ne odustaj kad ti kažu da odustaneš, kad ti kažu da nećeš uspjeti,nemoj, dovoljno je tih malih insekata na ovoj planeti . Ne dozvoli da ti baš takvi ‘insekti’ sole pamet, jer takvi ti nemaju snove, zadiru u tudje, jedina profesija im je otimanje tudjeg mira. Budi od onih čiji je uspjeh zaštitni znak, bori se, ne daj ono što je tvoje, ne čekaj vrijeme, jer tvoje vrijeme već odavno teče, požuri se. Budi svjesna sebe,budi dostojna toga što pričaš, što radiš, nemoj se postidjeti sopstvenog lika u ogledalu, suoči se sa sopstvenim imenom. I ne zaboravi na snove, njih nikako, odsanjaj ih, ostvari ih, pusti ljude, ljudi su kameleoni u bezbroju. Obuci vlastitu kožu, ponesi vlastiti identitet, i kreni, konačno, tamo gdje te srce vodi! Sretan put u pronalaženju prave sebe!

Lejla Salčin

Komentari

Neki baner