Iz njegovog kuta

Zašto muškarci više vole kučke?

Ima to nešto podosta grešno u muškom umu, a vjerujem da nas u genima prati još iz doba neandertalaca, kad smo vas tukli toljagama i lovili vam večeru golim rukama. Nešto je to skroz sjebano, znam. Nešto što većina vas nije zaslužila, ali dobiva to na dnevnoj bazi, u svakoj vezi, godinu za godinom. Dobijete sirovinu koji se okreće za svakom pičkom i koji je vjeran jedino svojoj kiti. Služite da nam perete, čistite, kuhate, rađate djecu i da se u vas istresemo, a o vašu dušu i dostojanstvo obrišemo cipele. To je slika balkanskog frajera. I istina je, sve ono što vi dobre i drage žene radite za nas, većina nas ne cijeni. Cijenimo kučke koje nas prožvaču i ispljunu.

Pitao sam se nedavno zašto je to tako? Zašto mi lakše mozak zavrti neka prgava mala, koja njiše dupetom, daje svoje sise na izvolte, ne zna skuhati ni jedno jaje, važno joj je samo kako izgleda i koliko para ima lik koji joj je prišao i kad će na sljedeću kavu? Takva te odmjeri, nasmije se a onda prođe pokraj tebe k’o pokraj kišne gliste. Ako joj se obratiš zgazi te štiklom k’o bubu i ni ne uzdahne. A ti gledaš za njom kao hipnotiziran i hoćeš još. Bolesno je. Priznajem. Ali je tako.

A ona mala koja sjedi doma, spremila je stan, skuhala večeru, napravila kolače, izdepilirala noge i popušila ti pokorno kao psić, ona niti je važna niti je zanimljiva. Ne na duge staze. Ne dok jednog dana ne postane i sama kučka.

Onda se čudiš. Od vjernog psića pretvorila se u Pitt bulla koji reži na sam spomen tvog imena. Ne može te živog vidjeti i najradije bi te gurnula pod autobus.

Kučka je povrijeđena žena koja se naučila pameti. Ona je već sve probala. Ona je već dala srce i dušu i bila izjebana u mozak. Njoj je pun kufer lažnih priča i frajera koji ne znaju kako izgleda lonac i lijeni su spustiti dasku od wc školjke. Ona ne trpi sranja. Ona ostavlja. Ona gazi. Ona zaboravlja. Ona više niti kuha, niti pegla niti peče kolače. Ona hoće da ju dobro servisiraš i daš joj hrpu love, a tad nestaneš iz njenog vidokruga jer ona ima pametnijeg posla.

I kad postane takva – uspijeva. Bez imalo truda dobiva sve što želi. Ne fali joj ni pažnje, ni avantura ni bombonijera ni večera uz svijeće. Njen je frajer pokoran k’o psić i ne mrda nikud bez njenog odobrenja. Drži ga čvrsto pod svojom štiklom i šutne ga brzinom svjetlosti, na prvi znak njegovog nepoštovanja. A on joj zauzvrat iz zahvalnosti ljubi štiklu. I moli Boga samo da mu ona da još samo jednom, jer njena je pička oaza meda i mlijeka i on ludi za njom.

Ona zna da njena pička vrijedi i zato ju cijeni. Ne da je bilo kome i ne da je jeftino.

I ima pravo. Nakon što je bila najbolja na svijetu i dobila bol, razočaranje i masu puta nogom u dupe, dobro je da je postala takva. Zauzela stav i rekla – hoćeš tako – dobro, nećeš – ima tko hoće – odjebi.

Sad je ona žena, majka, kraljica, koja vozi novi BMW, ili Lamborghini, šopingira, uživa i zasvrbi je uho za svakog luzera s kojim je bila, a vjerojatno i za onoga koji sve to plaća. Zahvalna je svakoj sirovini koju je u životu srela, što ju je prosvijetlio i pokazao joj kakva da bude.

U nekom je trenu rekla – Jebeš ljubav, ‘oću poštovanje! I to je i dobila. U trenu kad je sebe stavila na prvo mjesto. To je ono što je toliko jebozovno – žena koja zna što hoće i dobro će birati s kim bi a s kim ne bi.

Ponekad se desi da imaš takvu pored sebe, ali dok ne sjebeš i dok ne dobije poriv da te ubije, to ni ne saznaš. I taman kad postane takva i ode, ti ju najviše poželiš.

Već sam rekao da mi muškarci nismo normalni jelda?

Ali jbg, kučke ispisuju povijest, a dobrice okopavaju krumpir. Kučke sjede na prijestoljima, dobrice se druže s kuhačom. Svaka od vas odlučuje što će biti nakon ovog teksta i da li će pristati na kuhinju, kad ima pičku koja joj može obezbjediti Lamborghini i bitch mode s kojim će konačno ukrotiti bilo kojeg od nas.

Marin


Stavovi izneseni u kolumnama su izričito mišljenje autora, te nisu stav redakcije APortala.

Komentari

Neki baner