Gubitnik si u ljubavi ako
Život

Ubojita ženska intuicija…

Često nam se događa da imamo loš “feeling” vezano uz nešto. Jednostavno ne možemo objasniti zašto, niti možemo objasniti o čemu se točno radi. No jedan dio nas ipak zna da nešto ne valja, iako to ignoriramo. Najviše se to događa ženama koje nakon tog kratkotrajnog “intuitivnog perioda” odluče to pripisati nekoj svojoj fantaziji. Da, nekada će se tu raditi o činjenici da “pušete na hladno” jer ste se prije opekle, no što sa onim situacijama kada to nije tako?

Sjedim na kavi s frendicom i pričamo o raznim temama. Imam jako dobro mišljenje o njoj, nažalost, bolje mišljenje nego što ima sama o sebi. Uvjerila se da je ona “jedna od mnogih”, te kao da je u kalupu većine stanovnika njenog grada. Ja znam da to nije tako. Radi na prosječnom radnom mjestu za prosječnu plaću. Ima probleme kao i većina drugih. No ono što ju izdvaja od okoline i što ona ne prihvaća je njena izoštrena intuicija.

Ona nema pojma zašto je odbila većinu frajera koji su joj se upucavali. Jednostavno je to radila uz objašnjenje da je sve super oko njega, ali ju nešto koči. Naravno, koči ju njena intuicija.

To je sposobnost prepoznavanja problema ili ishoda događaja koji nadilaze racionalne pokušaje objašnjavanja.

Često ju frendice traže za savjet vezano uz odabir frajera jer sve shvaćaju koliko je intuitivna. Kao što sam napomenuo, najgore je što ona toga nije svjesna u onoj mjeri koliko bi trebala biti. Tako da ju često muči manjak samopouzdanja i nemogućnost odlučivanja. Ukoliko se radi o njenim frendicama, ona se ipak promjeni. Manjak samopouzdanja nestaje i počinje se ponašati zaštitnički. One su joj zahvalne na tome jer im uistinu pomaže. Žene imaju tu sposobnost razvijeniju od muškaraca. Usmjerene su na svoje osjećaje. Ženama emocije mogu puno lakše postati saveznik. Nažalost, danas prevladava mišljenje da su emotivne osobe nepouzdane i da ne se možeš osloniti na njih. Kada je posao u pitanju često je to istina. Umjesto da se traži rješenje, emotivna osoba se prvo mora boriti sa svojim kočnicama koje stvaraju te emocije. No što u situacijama kad to nije tako?

Stvari su se ipak promijenile…

Živimo u doba ideja. Kako bi postigli nešto novo na tržištu treba nam nešto novo, nešto totalno van okvira u kojima inače razmišljamo. U takvim situacijama, kao i u privatnom životu, emocije postaju važan saveznik. Iako to često ne možemo objasniti, neke svoje emocije koje prepoznajemo u sebi koristimo kao znakove. Počnite vjerovati tim svojim znakovima. Iznenadit ćete se. Kao moja frendica koja će za svoje prijateljice odmah usmjeriti svoju intuiciju da ih zaštiti, možeš i ti! Super je kod toga što nitko ne zna što ti se “vrti u glavi”. Trebamo iskoristiti to. Ja stvarno vjerujem u intuiciju. Pomogla mi je puno puta iako odmah nisam znao ni kako ni zašto. Ishod cijele situacije je bio dobar i rezultat je bilo zadovoljstvo. Samo je trebalo početi vjerovati sebi. Danas kada podučavam druge ljude kako da to postignu još sam zadovoljniji. Pogotovo jer znam da se tada jedna osoba posvetila sebi. Svima nam to treba, koliko god svi tvrdili da smo si „na prvom mjestu”.

Lakše je nego što mislite….

Ne volim raditi podjele među spolovima. Čak bi se okarakterizirao kao veliki protivnik toga. Svi smo mi individualci koje definira mnogo toga, a ne samo spol. Postoje spolne razlike i ne želim ih negirati. No u startu ipak treba definirati osobu po nekim njenim karakteristikama osobnosti, a kasnije neke od njih pripisati spolu. Svejedno, odlučio sam se za naslov “Ubojita ženska intuicija” jer je stvarno tako. Ženama je ta tema puno bliža i tu sposobnost puno više koriste. Ne samo da ju više koriste nego je puno izraženija. Najbolji primjer su prevare partnera. U praksi se pokazalo da, unatoč šoku kada stvarno otkriju da je tako, većina njih zapravo zna da su stvari otišle u krivom pravcu. Samo tome ne žele vjerovati! Ukoliko se ne radi o takvom slučaju, nego jednostavno o neslaganju u vezi, uvijek se okrećem jednom praktičnom savjetu. Koristite ga za sebe kada god poželite. Savjet glasi: “Kada bi se to događalo mojoj frendici/frendu, što bih joj/mu savjetovala/o? “

Tako je jednostavno i tako efektivno, ne zaboravite to. Lakše nam je koristiti razum i intuiciju kada se radi o nekome drugom. Zato ponekad koristimo neke “prečace” kako bi uspjeli dobiti kvalitetnu informaciju za sebe. Ovo je jedan od tih “prečaca”. Uz to zapamtite još jednu stvar – stres je najveći protivnik intuicije. Kao što Charlie Sheen u seriji ‘Dva i pol muškaraca’ kaže za svoju sposobnosti u krevetu – dehidracija je najveći neprijatelj. E pa tako nam je za intuiciju – stres. Ukoliko vam treba intuitivni kanal, uvijek se treba primiriti. Nitko nije požalio kada je poradio na svojoj intuiciji. Najčešće kažu da su puno toga saznali o sebi samima. Danas kada sve manje možemo vjerovati drugima, okrenimo se sebi. Razvite povjerenje u sebe i saznajte nešto novo o sebi i drugima!

Filip Novoselac

Komentari

Neki baner