Usputna misao

Budi ono što jesi…

Ljude ponekada treba posložiti ko ormar subotom. One bitnije čuvati, manje bitnije ostavit sa strane, a skroz nebitne izbaciti. Jednostavno izbaciti u kontenjer. Olakšaš si život i postaneš bolja i sretnija osoba. Zar to i nije smisao svega?! Postati sretan i prihvatit se. Prihvatit sebe sa manama i vrlinama dok putuješ za snovima. A putuj za snovima uvijek. Uostalom šta će nam život bez snova i ciljeva. Što će ostati iza nas? Nije bit samo postojati i udisat zrak. Smisao je živjeti srcem, nogama, ruksma, dušom. Živjeti tako da se imaš čemu smijati i diviti kada ti noge više ne budu za velik put.
Svi u životu naiđemo na one, koji vole rušiti snove. Povrijedit nas svojim mišljenjem i popljuvati naše snove. Iako ih nisi ni pitao, sami si dozvole prokomentirati. Pobjedio si ih jedino kada njihove mišljenje padne u vodu. Kada se ustaneš nakon pada i nastaviš dalje za snovima. Kada im dokažeš da si usprkos njihovim riječima ostao svoj.. I ostani.
Ustani i kreni za onim što voliš. Zbog sebe, zbog onih koji su izgubili snagu negdje usput i pokleknuli pred tim upijačima negativnosti i rušačima tuđih snova.
Ustani i bori se za ono što voliš. Poput boksača sa tv, kada ustanu i nastave zadnjim atomima snage.
Ustani za ljubav sviju čije snove je pojela okolina i tuđe mišljenje.
Radi ono što voliš. Idi onamo gdje bi volio biti..
Zaljubljuj se u boljeg sebe..
Kada radimo ono što volimo, postajemo bolja verija sebe.
Ljubaznija verzija sebe.
Jača verzija sebe.
Nečiji idol.
Posloži ormar u svojoj glavi, izbaci sve što ti ne treba, da bi mogao imati ono što voliš, što te čini boljim i ljepšim..
Nije nikakva sramota birati da bi bio izabran.

Josipa Milas

Komentari

Neki baner