Život

Zauvijek “Najdraže”…

Nisam maštovita. Ne znam ti smisliti poklon, a željela bih da je najljepši koji si ikada dobio. Bilo bi lako da ti mogu kupiti nešto, ali ne padaš na glupe, fensi poklone, kao ni ja. Ono što sam voljela najviše prije tebe i što mi je bilo najdragocjenije, već sam ti poklonila tog 13. februara. Sebe. I učinila te sretnim, kako kažeš. To je zapravo i moj poklon. Ti – sretan. I to najljepši koji sam mogla dobiti. Dok nosiš moje ime oko vrata, blizu srca, korim sama sebe zašto ti to nisam poklonila za rođendan, a ne onako. Na koncu, shvatim da ću ti čestitati ovako, pismeno, kako najbolje znam. Znaš da mi pisanje bolje leži od pričanja. Znaš da ne znam objasniti usmeno, kao što znam napisati.

Volim te.

Volim te jer si u dubini sebe jedna od najboljih osoba koje poznajem. Najhrabrija i najsnažnija sigurno. Divim se osobi koja si postao uprkos svom trnju, čemeru i krvi koje si morao proći da bi postao to što si sad. Budi ponosan na sebe, bar upola koliko sam ja ponosna na tebe, iako ti nisam pomogla niti sam bila tu kad si postajao ono što jesi sad. Volim tvoju pamet i smisao za humor. Zaista si jedna od najinteligentinijih osoba koje poznajem i koje sam ikada poznavala. Volim te zbog onih naših momenta kad umiremo od smijeha nečemu što je samo nama smiješno. Volim te što si muškarac koji čvrsto stoji sa obje noge na zemlji, a ujedno si blentavo biće koje se zna radovati sitnicama, poput djeteta. Volim svaku tvoju vrlinu i manu. Volim te i kad gubim EOS-e u momentima tuge/ljutnje/nesigurnosti jer smo daleko. Volim te i kad me zezaš i j**** mi živce. Volim te i kada bjesnimo jedno na drugo. Volim te jer se razumijemo bez riječi. Jer osjećamo jedno drugo. Volim tvoje oči boje žada jer iz njih izviru najljepše emocije, bar kad me gledaš. Svaka od njih me miluje. Volim svaki dodir tvojih usana jer ga ne osjećam samo tijelom, osjećam ga i srcem. Svaki tvoj dodir me vodi u neki drugi svijet, gdje postojimo samo mi. I to mi jedan od nadražih osjećaja. Volim te jer si prije svega moj najbolji prijatelj, pa tek onda muškarac mog života kojeg želim cijelim svojim bićem. Volim te jer si moje sve. Moj broj 1 u životu.

Istina ljubavi, jesi mi život izvrnuo naopako, ali si me učinio najsretnijom osobom na svijetu. Učinio si da u punom smislu riječi osjećam. I hvala ti na tome. Hvala ti i što si me pustio u svoj svijet i što si mi poklonio svoje povjerenje i svoju ljubav. Čuvat ću ih, obećavam.

Voljela bih da te mogu zagrliti jako, da te mogu ljubiti i dodirivati dugo u noć. Da možemo osjetiti jedno drugo. Ipak, kada malo bolje razmislim i možemo. Kada pročitaš ovo, zatvori oči i osjeti me. Srcem i dušom sam s tobom. I koliko god kilometara da smo udaljeni, nosim te u sebi, kao i ti mene. Osjeti kako te ljubim, grlim i milujem. Osjeti moj miris. Osjeti koliko sam tvoja i samo tvoja. Zauvijek.

Najdraže moje, sretan ti rođendan. 🙂
Budi mi zdrav, sretan i uvijek iskreno nasmijan. Smij se srcem i očima, ne samo usnama. Pazi na sebe bar onoliko koliko paziš na mene. I budi zauvijek moj.

 

Voli te tvoj “književnik” i tvoje “zauvijek LjuBaVi” <3

M.

P.S. Da, smiješ me do kraja života zezati zbog ovoga 🙂

 

 

 

Komentari

Neki baner