Iz njegovog kuta

Jesi li mu ljubav ili potreba?

Bio sam zaljubljen. Ne samo jednom. I volio sam – ludo. Bio sam toliko opčinjen nekim ženama da nisam vidio ništa osim njih.

To su bili trenuci kad sam htio urlati s najvišeg tornja – njeno ime. Ime one za kojom sam lud. Htio sam da cijeli svijet zna da sam zaljubljen i da mi je toliko stalo da vidim osmijeh na njenom licu.

Imao sam potrebu upoznati je sa svima koji su mi važni, od obitelji do prijatelja. Bilo mi je važno da joj s njima bude lijepo i da ju prihvate. Ako bi netko od mojih mrgljao, ja bih zauzeo obrambeni stav poput bijesnog psa i branio je očnjacima.

I da želio sam seks s njom, ali mi je bilo važnije da se ona osjeća lijepo sa mnom. Mogao sam čekati mjesecima i biti joj sve što treba – prijatelj, rame za plakanje, saveznik, ljubavnik, ili samo netko kome će otrčati kad nema pametnijeg posla. I nisam niti mislio na druge žene niti se okretao za njima. Volio sam. Kad voliš nitko i ništa ti nije bitniji od te osobe.

Kad voliš – istinski, ona je prva i posljednja misao svakog dana. Ona je svemu početak i kraj. Nema tog rođaka, tog frenda, tog posla koji može biti važniji.

U ljubavi naučimo koji su nam prioriteti i tako ih postavimo. Ne kažem da sam zanemarivao ljude koji su mi važni, ali sam im pokazao da je ona najvažnija osoba u mom životu i oni su to znali poštovati. Trenuci s njom bili su posebni. Nisam gledao mobitel i nisam imao potrebu ni želju biti nigdje drugdje.

Frajer koji će radije biti na cugi s frendom nego u krevetu s tobom, pa makar da te samo mazi, nije frajer koji te istinski voli i ne trebaš gubiti vrijeme na njega. Frajer koji uvijek mora i želi biti na raspolaganju svojoj mami – još uvijek nije odrastao i od takvog bježi što dalje. On te ima uz sebe, ne zato što te voli nego zato što si se prigodno tu našla. Da hraniš njegov ego ili njegove seksualne potrebe.

Frajeri izgovaraju „Volim te“ vrlo lako kad te hoće odvući u krevet. To je trening. Osobito ćeš znati da laže ako koristi izraze poput – nisam nikad nijednoj rekao te riječi.

To samo znači da je ili emotivno osakaćen, pa nikada nije volio, ili to izgovara svakoj i nema pojma što te riječi uopće znače. Njemu je bitan jedino i isključivo seks i ništa više.

Kad te zaista voli, pokazivat će te svima. Dan će mu početi s tobom i s tobom će završiti. Nijedna aktivnost koju ima, neće proći a da ti o tome ne znaš ili da te ne pokuša na neki način uključiti. Svi njegovi frendovi znat će tvoje ime i htjet će te upoznati, jer će se htjeti družiti s tom genijalnom curom koja je usrećila njihovog frenda.

Ako ga frendovi odvlače od tebe, onda je on taj koji im daje povoda, koji te predstavlja kao uteg oko svog vrata. Nisu nikad krivi oni.

Slobodni trenuci u 70% slučajeva su trenuci za biti s tobom, ostalih 30% slobodnog vremena je za obaveze, frendove i obitelj. Ako slobodno vrijeme provodi s frendovima, obitelji i obavezama privatne naravi a ne s tobom – ne voli te. I jasno ti to pokazuje.

Ako mu je dovoljno da te vidi svega par puta mjesečno i tad se obično vaše aktivnosti svode na one među plahtama – ne voli te. Ti si samo ona s kojom se praši. To nije veza. Postoji drugi naziv za to – prijatelji s povlasticama.

Muškarac koji voli želi te voditi svuda, želi ti priuštiti i što može i što ne može. Nema toliko skupog restorana ni nakita kojeg ti on ne bi priuštio. Radit će više i dulje, trgat će se ali će ti to omogućiti, samo zato što te to usrećuje. Ići će u drugi grad po poklone za tebe, spremat će ti iznenađenja, pojavit će ti se na vratima kad ga uopće nećeš očekivati, samo zato što nije mogao izdržati da te ne vidi ili samo zato što je bio u blizini pa te svratio poljubiti.

Neće mu biti problem kupovati ti cvijeće i hodati s buketom ruža po gradu. Ništa mu neće biti teško.

Je li vama teško učiniti nešto za onog kog volite? Naravno da nije. Zbog toga, ne pristajte na manje. Jer kad se okrenete sebi i razmislite, u dubini duše ionako osjećate jeli vaš odnos iskren ili je samo prigodan? Voli li te on ili samo voli seks s tobom?

I ne ovakvi muškarci nisu izmišljotina. Pa ja sam takav kad volim. Svi moji frendovi su takvi kad vole. Ako on nije takav onda znaš na čemu si, koliko god bolno bilo. I sama odluči kako ćeš dalje, želiš li nekome biti ljubav i cijeli svijet, ili ćeš pristati biti ovdje, samo lutka za utažiti seksualnu glad? Ona koju ugura u raspored kad mu se digne i jednako je se brzo riješi nakon toga?

Marin

Komentari

Neki baner