Život

Narkomanka u usponu…

Nedavno sam, od strane jedne starije gospođe, koja tvrdi da se razumije u biologiju i prirodu, nazvana narkomankom. I to ne običnom narkomankom, već narkomankom “u usponu”. Razlog je taj što sam bez stida i srama izjavila da pušim marihuanu. Na što je ona rekla da je samo pitanje kad ću da završim na heroinu.

Nije me, iskreno, toliko iznervirala ta izjava da sam narkomanka u usponu nego to da se ona razumije u prirodu. Pa evo, iz prve ruke da vam kažem, pušim, da, sad će evo 10 godina, i ne, još nisam dobila nagon da se ubodem u venu. Ne pretvaram se u divljakušu kad sam “naduvana”, ne napadam ljude oko sebe, ne provociram nikog, ne pravim budalu od sebe, odlično vozim, i ono najbitnije, ne doživljavam nikakve krize kad nisam naduvana.

Dakle, nisam ovisna. Niti mogu da budem. Pušim jer volim. Nije me niko ni natjerao ni navukao na travu. I da, pitanje sa kojim je gospođa Prirodna pokušala da dozove pamet u moju nadrogiranu glavu, da li bih dala svom djetetu da puši, odgovor je Da! Zašto da ne? Prije bih se protivila cigaretama nego tome. Prije bih mu dala joint da ispuši nego tablete za apetit. Prije bih mu dala joint da ispuši nego leksilijum da se smiri. Da, dala bih to svome djetetu. ‘Ajde me sad razapnite.

Svi koji znaju da čitaju, i koji imaju volju da nešto pročitaju prije nego što sagrade mišljenje o nečemu, znaju da to nije droga. I da ne vodi ka drugim drogama. Najviše me nerviraju licemjeri koji se uhvate trave onda kad ni jedan lijek ne može da ih izliječi. A do juče su pljuvali po njoj. Naučno je dokazano da trava ubija ćelije raka, bolje i preciznije od hemoterapije, a za razliku od nje, ne razara druge organe. Zar vam treba više dokaza? Zar vam treba još razloga?

Otac od gospođe Prirodne je preživio rak. Pored hemoterapije je pušio marihuanu. On nije narkoman, ali ja jesam.

Vidite li licemjerstvo tu?

A takvih je pun svijet. I ne, neću da glasam da se trava legalizuje samo u medicinske svrhe. Nisam licemjerna, jer je ne koristim samo u medicinske svrhe. Pušim kad me boli glava. Pušim kad ne mogu da zaspim. Pušim prije jela. I pušim jer je volim. I ne, nisam ja ovisnica. Ovisan je tvoj sin, gospodjo Prirodna, kojeg sam juče vidjela kako spava na šanku odbijen od alkohola. Taj isti sin koji sutra može da zaspe za volanom tako pijan i zgazi nekog na pješačkom. On je narkoman. U usponu.

Khalessi

 

Stavovi izneseni u tekstu isključivo su osobni stavovi autora i ne odražavaju stavove APortala.

Komentari

Neki baner