Iz njegovog kuta

Kako voljeti ženu?

Volio bih da znam odgovor na to pitanje. Ali ne znam. Znam da ženu treba mnogo maziti i njegovati poput cvijeta. Nositi joj kavu u krevet i dugo je ljubiti. Kad je tužna, ne pitati ništa i čvrsto grliti. Dugo. Dokle god joj treba. Do trena dok se sama ne izvuče iz tvog zagrljaja, okrene na bok i zaspi. A i onda dok sniva, treba je maziti po kosi, treba je obgrliti čvrsto rukom, da zna da si bio uz nju dok je spavala. Neka osjeti da je voljena. I neka se osjeća sigurno kad se probudi.

Ženu treba pozorno slušati, čak i kad pojma nemaš što da joj kažeš i kad ti izgleda jednako slatko i u smeđoj i u rozoj suknji. Treba joj pomoći kad ne zna što bi sama, i treba prepoznati da joj je pomoć potrebna, jer ponekad namjerno šuti i čeka… da shvatiš da si joj potreban. Ne testira te, samo se lomi i traži nekog da joj bude žrtveno janje.

Ženu treba ponekad pustiti da bude glavna. Maknuti joj se iz kuhinje i ne gurati nos u lonac. Treba je pustiti da stavi omiljenu pjesmu od Taylor Swift na repeat dok peče muffine i treba joj u prolazu utisnuti poljubac u rame.

Ženu ne trebaš ni probati shvatiti, jer često mnoge od njih ne razumiju ni sebe same, ali ju trebaš bezuvjetno voljeti. Ponekad trebaš od nje i šutjeti. Ponekad je trebaš pustiti na miru. Ponekad je bolje da sjedi satima na kavi sa svojim kreštavim prijateljicama, nego da te gleda onim – Ubit ću te, sad i odmah, pogledom.

Trebaš s njom voditi ljubav, barem jednom tjedno. Pokazati joj da si spreman biti romantičan, da ti je važno kako se osjeća i biti nježan do maksimuma. Iako si napaljen toliko da bi i vola izjahao. Trebaš joj ponekad samo priči i poljubiti je. Zgrabiti je i stisnuti o zid. Spustiti je na pod i poseksati se s njom na sred hodnika. I ne joj dati da te odgurne jer joj je masna kosa i jer misli da nije privlačna. Trebaš joj dati do znanja da je tebi najljepša u svakom svom zdanju.

Ponekad trebaš osmisliti vikend bijeg za vas dvoje i ugasiti mobitel. Trebaš joj masirati leđa i pustiti je da priča o svojim snovima. Ako kaže da se osjeća neispunjeno – TI trebaš biti taj koji će joj pomoći da se pronađe, ma koliko da te to možda plaši. Odabrao si je za svoju partnericu, za svoju životnu suputnicu. Odlučio si da si dovoljno jak voljeti je i dok letite između zvijezda i dok hodate po trnju. Zato stisni zube i budi muško.

Nemoj joj nikad dozvoliti da ona bude ta koja mora sama brinuti o novcu, koja sama odgaja vašu djecu, koja mora biti čvrsta za oboje. Daj joj da se osjeća kao gazdarica, ali budi onaj koji će ponijeti najveće terete.

Ne ostavljaj je samu dok grmi. Nemoj se smijati njenom strahu od pauka. Uzmi metlu i opali gada, a onda je poljubi.

Ona treba da budeš njen junak. Onaj koji ujutro skokne po novine, koji utiša pijanog susjeda i koji grli kad je teško. Onaj koji nađe odgovor kad ga ona ne može pronaći.

Tako barem ja mislim da se voli žena.

Marin

Komentari

Neki baner