Razmišljanja

Korak za naprijed…

Kada uzimate stvari u svoje ruke, kada ste nezadovoljni nečime, kada ste nesretni, da li je lakše puštati životu da prolazi pored vas? Lakše je ali je li i bolje? Nije. Vrlo se lako prepustiti stihiji života i zagnjuriti glavu u pijesak. Misleći – bit će bolje.

Za sebe mogu reći da sam jedna od onih koje guraju glavu u pijesak. Osjećam se kao da život prolazi pored mene a ja ga propuštam. Ne mogu reći da sam nesretna. Samo nemam hrabrosti zagrabiti punom parom i krenuti u život. Gdje me staviš tu jesam. Ne borim se. Životarim od dana do dana.

Jesam li pod takvom zvijezdom rođena? Pod krivom zvijezdom rođena? Sudbina mi dana takva? Ili je to samo nedostatak hrabrosti u meni. Strah od onog što je ispred mene. A bojim se. Bojim se i to jako. I sad dok pišem ovaj tekst, kroz glavu mi prolazi taj strah. Od sutra, od svega što me čeka još. Kad vam u životu loše ide, onda i očekujete samo loše. Kao ovaj moj godišnji. Jedva sam ga dočekala. Veselila sam se svakom danu, odmoru, moru, suncu. A pretvorio se u katastrofu. Kod mene i kad misliš pozitivno, bude negativno. Kažu kad ništa ne očekuješ, ne možeš se ni razočarati. Da li je to do nas? Kako nikada ne očekivati ništa. Nije da sad tu mislim na dobitak na lotu. Ali one neke male sitnice koje bi ti trebale uljepšati život. Njih nekako očekujem a stalno izostaju.

Je li vrijeme da promijenim nešto u životu. Možda razmišljanje. Što li. Ili da se i dalje prepuštam stihiji i držim glavu u pijesku. Jer lakše je. Mirnije. A ja doslovce vapim za promjenama. Samo mi fali hrabrosti da zakoračim naprijed. Samo jedan korak a tako je težak. I sad si zamislite da se u svojoj glavi stalno borite s tim korakom. Ne možete. I dobro da ne možete. I ja bi voljela da imam hrabrosti napraviti taj korak. Ko zna. Možda jednog dana……

Kristina Jelenčić

Komentari

Neki baner