Život

Istina o nama

Nisam ti rekla sve. Bojim se da nikada i neću. Ogolila bi dušu, a to ne želim. Inače sam dobro. Stvarno jesam. Svijet izgleda sasvim normalno. I dalje slušam istu glazbu. Onu oko koje smo se svađali. Povremeno mi uđeš u san. No brzo dođem sebi.

Navikla sam boriti se s prošlošću. Mislio si da ću plakati mjesecima jer izgledam tako nježno i nesigurno. No nikad ti nisam rekla sve o meni. Kao recimo da sam navikla na odlaske i dolaske. Na izdaje i prevare. Na prijatelje koji to nikada i nisu bili. Znaš što je najsmješnije? Ja i dalje vjerujem u ljude. U ljubav. U sitnice. I u prijateljstva.

Smijem se svaki dan iznova i volim život. Volim ljude i volim ljubav. Ti si me naučio voljeti ljubav.

A ja sam naučila ići dalje. Zahvalna sam ti na svemu. S tobom je bilo lijepo. Bila sam  sretnija kao nikada i svi kažu da su mi s tobom sjajile oči. Znam da jesu, jer je ljubav baš takva. Davala sam ti ju u količinama za koje nisam znala da postoje.

Vraćao si mi ju, onoliko koliko si mogao. I hvala ti na tom. Možda sam zaslužila više, no od nekog tko se boji dati do kraja je i to dovoljno.

Nadam se da se njoj daješ do kraja. Uvijek sam imala neki čudan predosjećaj. Kao da s nekim dijelim te divne kesten oči, nijansa ispod savršenstva. Da još nekog grle ta snažna ramena u kojima nestaju svi moji strahovi. Da te usne još nekom izgovaraju ljubav.

I kada sam uhvatila tvoj auto pred njenim stanom, uvjeravala sam se da je to netko drugi, jer ima milijun istih auta.  Uvjeravala sam se da dobro ne vidim tablice. Nisam bila spremna zauvijek i tebe izgubiti. Čekala sam pravi trenutak za preboljeti nekog koga voliš više od ikoga.

Taj dan si došao pred stan. Mirisao si na sreću i pivo. Pitala sam se kada si sa mnom bio tako raspoložen. Vjeruj, nisam se mogla sjetiti. A trudila sam se. Kada si zapalio cigaretu, i počeo glumiti ljubav, osjetila sam samo bol. Nisi sretan sa mnom. Tvoje oči sjaje zbog druge. Tvoji prsti su u tuđoj kosi. Tvoje srce pripada njenom. Ona je tvoj bijeg, i tvoj san. Tvoj pomisao pred jutro. A ja sam samo obaveza i problem kojem trebaš konačno sve reći a nemaš hrabrost. Sve sam to shvatila dok si gledao hoćeš prvo mene zagrliti ili njoj odgovoriti porukom.

Inače, da. Dobro sam. Priča o nama se pokvarila. Istekao joj rok.
To je u redu. Zbilja je. Svejedno vjerujem u ljubav. Nisi mi i to ukrao.

Josipa Milas

Komentari

Neki baner