Iz njegovog kuta

Žene znate li voljeti muškarca?

Rekla je: “Ljudi se ne mijenjaju.” – okrenula se i laganim korakom odmakla od mene. Gledao sam dugo za njom, osjećajući ništa. Nisam je mogao prepoznati. A zapravo sam bio svjestan da je nikada nisam ni upoznao. Ne zaista.

Shvatio sam da je jako malo žena u mom životu zaista znalo voljeti muškarca. A one koje su znale voljeti, nikada zapravo nisu dobile pravu priliku. Bio sam ili prebalav za njih ili previše nestrpljiv, a one nisu imale živaca za budalu. One koje sam pustio u život, opekle su me i spalile do temelja.

Volio sam ludo ali priznajem, kad podvučem crtu, shvatim da nikada nisam bio voljen. Ne tako duboko i jako, kao što sam ja volio.

Moje su ljubavi uvijek kalkulirale i uvijek manipulirale. Crno nije bilo crno, a bijelo nije bilo bijelo. Ne s njima. Razumio sam, ali nikada nisam dobivao razumijevanje.

S vremenom sam shvatio da su se žene na mene lijepile iz tri razloga – Pare, dobar izgled i stav bad boya, ali iskrenog srca. Pojedinim je curama naprosto imponiralo zavesti lika kojeg je htjela svaka cura s tog partya ili iz tog društva. Lika koji je uvijek imao neki tugaljivi pogled i izgledao kao štence koje treba dom.

Kad bi uspjele i osvojile, više im ne bi bilo zanimljivo. Igrale bi se kako bi htjele. Dolazile i odlazile, dok ne bih poludio i napravio rez.

I dok često slušam, a priznajem i sam pišem i pričam o tome kako treba voljeti ženu, pitam se da li žene znaju kako voljeti muškarca? Pravog, normalnog muškarca? Znaju li da imamo i mi svoje slabosti i teške dane? Da i nama treba zagrljaj i razumijevanje i samo šutnja u dvoje? Znaju li da smo šeprtljavi ponekad i želimo samo nekog da nas takve, šlampave prihvati i ne urla zbog svake mrlje na košulji ili prolivene juhe po stolnjaku?

Nekog tko zna pričati viceve i ne očekuje da ću ja uvijek biti taj koji će osmisliti naš dan i druženje i vikend i odmor i godišnjicu? Neku mala koja će meni za promjenu donijeti čokoladu i reći – Hej, sjetila sam se da voliš Milku! I ispeći kokice, naći dobar film i samo se stisnuti uz mene, bez satnih analiza i prepričavanja što je bilo prije pet tjedana i kako joj se učinilo da sam možda pogledao dupe cure iz pekare.

Bože. Muško sam, primijetim skoro svako dobro dupe koje prošeta oko mene, ali to ne znači da je to išta više osim misli – hmm dobro dupe.

Jer nije. Ne razmišljam non stop o seksu i ne zamišljam se u klinču sa svakom curom koja prođe pokraj mene. Ponekad maštam, ali mala i ti maštaš. Ne krivim te što imaš želje i fantazije, niti sam ljubomoran na njih. Kad sam u vezi, ja sam samo tvoj. Ti si mi prva i zadnja misao svakoga dana i nijedan par sisa, nogu a bome niti jedno dupe to ne mog promijeniti, pa makar se harem golih trbušnih plesačica, izvijao oko mene.

Nisu svi muškarci isti, jer nisu ni sve žene iste. Jednako smo spaljeni, ojađeni i razočarani na obje strane. Podjednako želimo ljubav i razumijevanje.

Da, postoje seronje. Postoje šovinisti. Postoje papci, kreteni, debili ali postoje i drolje, lažljivice, manipulatorice i sponzoruše. Živimo u takvom svijetu.

I vjerojatno postoje žene koje znaju voljeti,  lagao bih kad bih rekao da nijednu takvu nisam sreo, ali iskreno mogu reći da još nijednu takvu nisam volio.

Marin

Komentari

Neki baner