Život

Sorry, ali nije u redu…

Sorry, ali nije u redu miješati se u tuđe živote i davati savjete bez pitanja. Nije lijepo slušati beskrajne filozofske odgovore i primjere kako bi vi nešto učinili. Jednostavno ne znam otkuda ljudima mišljenje da imaju pravo komentirati načine života i nečije odluke bez da ih je netko pitao. Ponekad mislim kako je takvih oko nas najviše. Balkan sindrom.

Sorry, ali nije u redu širiti netoleranciju i negativnost. Pričati i ostajati u prošlosti i problemima. Mladima nabijati osjećaj da nastave gdje ste vi stali i mrze se. Pustite mlade da žive u miru. Nikada ne treba zaboraviti žrtve i povijest naše domovine, nego iz nje učiti ali to ne znači i zabranjivati da se druži s Jovanom iz Beograda ili Enisom iz Sarajeva. Ako nema ljubavi i tolerancije kako će se svijet vrtjeti. Balkan sindrom.

Sorry, ali nije u redu vrijeđati i omalovažavati slabije od sebe, fizički ili financijski, jer si trenutno gore pa misliš da si kralj svijeta. Lijepo je što imaš posao, no ne znači da si odjednom bolji od drugih. Budi dobar čovjek, tada rasteš u Njegovim očima.

Nije u redu nabijati drugima osjećaj manje vrijednosti, jer ti je plaća veća. Ili zbog diplome. Džaba ti sve ako se gubiš kao čovjek. Ako tvoja dobrota pada. Ako si sve manje sretan sam sa sobom. Na kraju jedino je važno koliko ljudi koji te vole imaš uz sebe…

Sorry, ali nije u redu lagati. Nije u redu varati. Mrziti i biti ljubomoran. Jezikom probadati druge. Širiti laži, širiti tračeve i negativu. Širi samo lijepe vijesti i ljubav. Širi samo dobrotu i sreću. Jezik koristi samo za pohvale i potporu.

Jedini pravi istinski smisao života je ljubav. Ljubav koja je svima potrebna. Ljubav koju posjedujemo, trebamo, imamo, nosimo u sebi. Ljubav koju živimo prvim treptajem oka i zadnjim uzdahom prije nego zauvijek odemo. Ljubav koja ponekad boli, no na kraju je sve što nas drži dugo budnima i živima. Ljubav koju preživimo i odživimo. Ljubav koju tražimo i bacamo. Rasipamo je pa nam bude žao. Iako je to sve sasvim u redu. Jer ljubav ne može nestati, a besplatna je…

Sve osim nje, nije važno.
Ako ju ne širiš nije u redu.

Josipa Milas

Komentari

Neki baner