Život

Bombe

Ne znam pojmiti pojam “najsnažnija hidrogenska bomba” jer ne znam ništa o onoj prije, koja je bila manje snažna. Svejedno mi se stisnuo želudac dok sam čitala o toj hiper, uber i naj bombi.

Obična sam seljanka koja se razumije u mrkve i brokulu, u salatu i dinstanu kapulu. Nešto malo se razumijem i u ljude, pa iz aviona vidim da se ovaj bombaman u ništa od toga ne razumije. Pamet mu je izgleda impozantna, ali razumu ni traga. Čovječanstvo je već previše trpjelo zbog ljudi upitne ljudskosti, usranog ega i razuma na nivou amebe, ali još uvijek se uspije izdići netko tko Zemlju uhvati za jaja pa malo stisne, malo popusti.

Da je naći nekog pametnog tko bi mu uzeo sve te njegove drangulije s kojima se igra, pa da mu da jednu veliku njivu i polovnu motiku. Neka tamo radi revoluciju i usmjeri svoje znanje da pomogne mravima s kakvim konstruktivnim rješenjima. Mravi bi mu bili zahvalni do groba, a mi ljudi… mi ga ne volimo vidjeti ni nacrtanog.

Jebala ga hidrogenska bomba, jača od najjače i razorna od najrazornije. Jebalo ga sve što je smislio jer od silne pameti koju ima, suma sumarum je jadnik koji može od svijeta učiniti hrpicu nalik na šaku sitno mljevenih badema. Uživa žgadija u strahu koji sije jer ne zna kako izgleda pogled prestravljenog djeteta niti kako izgleda užasnut čovjek.

Ne znam šta će od toga svega biti, a nekako mi intuicija govori da će se naći netko tko će mu nekako stati na kraj.

Viktorija Herak

Komentari

Neki baner