Čitajmo zajedno

Divna & Prava PROPAST by Jamie McGuire

Još uvijek sam pod dojmom. Vjerojatno zbog toga što su ove dvije knjige toliko pitke da sam ih doslovno progutala u dva dana, ali i zbog toga što se toliko lako poistovjetiti s dvoje mladih, zaljubljenih ali pogubljenih ljudi.

Naizgled sve je tako jednostavno, zabavan studentski život, druženja, izlasci, partijanje do dugo u noć. Ekipa koja se dobro slaže i svakog dana okuplja u studentskoj kantini… ali nakon Travisove borbe koju je gledala, Abby Abernathy više nije ista, a nije isti ni on. Njen fatalni „Ludi Pas“ Maddox.

Frajer koji se ne može smiriti, koji nikada nije bio zaljubljen i nikada nije bio u vezi. Tip za kojim vrište sve cure s faksa i koji svaku noć spava s drugom. Frajer čiji je život pun lakih žena, klađenja, uličnih borbi i nasilja. Nakon fatalnog prvog susreta, započinje ljubavna drama koja nameće pitanje može li se nekoga previše voljeti ili to nije ljubav već opsesija?

Travis je sve što si je ona obećala da neće nikada tolerirati, u bijegu od sebe same, pogubljena u svom vlastitom umu, koji se bori između goruće želje koju osjeća prema sexy, tetoviranom, mračnom liku i potrebe za samoodržanjem i stabilnošću. Njena iskonska potreba je da bude ispravna, normalna i da njen život bude stabilan. No sudbina ima drugačiji plan…

Nakon prve borbe i susreta u kantini, on joj dodijeli nadimak – Golubica i proganja ju samo zato što ona odbija na njega pasti. No… nakon gubitka oklade, biva primorana mjesec dana živjeti u njegovom stanu. I tu se sve mijenja. Osjećaji bujaju kao i usputni problemi, a između njih osim njegove zavodničke naravi i njene tvrdoglavosti i nesigurnosti, stoji i obećanje koje je dala Shepleyu, svom prijatelju a njegovom rođaku i cimeru – da se nipošto neće spetljati s „Ludim Psom“.

Zašto? Jer Shepley je u vezi s njenom najboljom prijateljicom Americom i nije spreman ponovno izgubiti djevojku koju voli, samo zato što Travis Maddox ne može obuzdati svoje hormone. Shepley aludira na Abbyinu zdravu pamet i čvrsto ju drži za danu riječ.

No stvari se dodatno zakompliciraju zadnju noć koju Golubica provede u njegovom stanu. Noć kada se prepusti i izgubi nevinost, a onda ljuta sama na sebe odluči da više neće biti s Travisom i zatvori mu vrata svog života.

U pozadini ljubavne priče, odvijaju se paralelne drame; studentskog života, njihovih mračnih prošlosti, njenog teškog odnosa s ocem pokerašem koji je svoj posljednji pokeraški dug svalio na njena nejaka pleća i Travisov mračni život iza kulisa uličnih borbi, koje su protuzakonite koliko i opasne po život.

Uz to, tu je i njegova potreba da bude šovinist, da žene gleda kao instrument zadovoljavanja vlastite požude i da se odbija vezati, dok ne sretne nju, svoju Golubicu, u koju se zaljubljuje na jedan pomalo bolestan način, pa opsesivno luta za njom i izgubljen je u tom davanju i traženju ljubavi.

Sve za nju i sve zbog nje.

Prva knjiga Divna PROPAST, ispričana je iz njene perspektive, dok je nastavak ljubavne priče pod nazivom Prava PROPAST zapravo njegov vid iste storije. Kako završava zaplet? Kako se on oslobađa svojih demona, a ona spašava iz pokeraškog duga? Ostaju li zajedno? Kako se oslobađa danog obećanja?

To ćete ipak saznati kad zavirite između korica.

Jamie McGuire napisala je odličnu ljubavnu priču koja je obuhvatila strast, paranoju, posesivnost, društvene norme, strahove koje imaju mladi i pritisak koji im je stavljen na leđa. Opisala je bol gubitka, život s ljubavlju i bez nje, odgovornost života stavljenu na leđa djece koja za istu nisu spremna. Bol udaraca, strepnju gubitka i vatreni seks.
Intriga, požuda, opasnost, bol, agonija i ponovno pronalaženje sebe i osobe koju voliš, sve je ono što zapravo mnogi od nas ionako prožive, samo nisu uspjeli nikome ispričati.

Zaljubit ćete se kao i ja u Divnu i Pravu PROPAST.

Marija Klasiček

Naslovi: Divna PROPAST & Prava PROPAST

Autorica: Jamie McGuire

Izdaje: Fokus

APortal i Fokus Vas daruju s dva primjerka ovog divnog romana. Kako sudjelovati, saznajte na našem Facebook ili Instagram profilu.

Komentari

Neki baner