Iz njegovog kuta

Regular fit medo u zemlji ultra slim fit hobita

Nekad mislim da negdje postoji neka modna mafija koju vodi neki zli modni genije poput Jacoba Mugatua, okružen čoporima modnih mačaka i fešn gurua i kojekakvih modnih policajaca, koji kuju zavjere o globalnoj dominaciji nad muškim društvom putem nametanja novih modnih trendova. Ne može više čovjek ni otići u prodavnicu kupiti nešto. Jeste, svi brojevi su isti, ali sad imaš fit, slim fit, ultra slim fit, s tim da ovaj ultra slim fit vjerovatno djevojčice kupuju za svoje Kenove jer nijedno normalno muško čeljade ne može stati u ono.

Ja imam građu prosječnog Balkanca (homo Machonicus Balkanopitek) ili u prijevodu, imam građu manjeg mečeta polarnog medvjeda i obući se u radnji za mene je problem ravan rješavanju svjetske gladi. Da stvar bude bolja, priroda mi je podarila i stopala Big Foota pa povremeno statiram za National Geographic kad snimaju one lažne dokumentarce. Ali opet, sve je to normalno.

Ono što mi nije normalno jeste ova pojava ove modne mafije koja pravi one kompletiće za lutkice, uzme normalan komad muške odjeće, skrati ga, suzi ga i još doda šljašteće šljokice i proda kao mušku odjeću. Gdje su nestali pravi muškarci? Odakle ovi hobiti dolaze? Šta se zaboga desilo sa muškom odjećom?

Tipovi sve češće pate od upala mokraćnih kanala jer im se one uske pantalonice urežu u mušginu. Kako stvari stoje, počet će dobijati uz njih i paket Always uložaka, da mogu staviti u one nesesere za šminku koje nose sa sobom. Ne, ozbiljno. U čemu je kvaka? Gdje su nestali normalni tipovi? Normalne pantalone? One što imaju dupe na sebi umjesto prazne vreće. Odakle hobiti ovdje, ponavljam.

Hajde što se odjeća smanjila, ali to je izgleda uzrokovalo i da se tipovi smanje. Sve je to nešto žgoljavo, neuhranjeno. Nožice kao kod goluba, tanane. Samo čekam kad će početi kljucati po podu u potrazi za mrvama. Šta vi hobiti jedete? Zrnevlje? Smoki? Šta? Možda se peru skupa s odjećom pa se skupe. Pojma nemam.

Gledam tipa nekidan, kratka jaknica, neseser u ruci, kratke pantalonice, one sa vrećastom guzicom. I ima bradu. I hoda s djevojkom. Pitanje je, da li će on onom torbicom udariti drumskog razbojnika kada ih zaustavi ili će se sakriti iza njenih širokih ramena, jer je imala šira ramena od njega i bila je muževnija od njega, iako je on imao bradu, a ona izgledala veoma lijepo u suknji sa raskošnim loknama koje su padale po tim zaštitničkim ramenima. A možda bi samo mahnuo svojim patikama prema razbojniku, a ovaj bi pao na pod u agoniji, dok se pridržava za oči jer je zaslijepljen srebrenim šljokicama sa patika djevojke te cure širokih ramena.

Odeš u teretanu, kontaš udahnut ćeš malo normalnog zraka, obogaćenog sirovim testosteronom sa osvježivačem okusa steroida, kad hobiti i tamo. Ali tu je mješavina hobita, ultra slim fit i ovih plus size hobita. Pričaju o ženama. Kuku meni. Hobiti o ženama. Mali hobitu, prvo depiliraj ta rundava leđa pa onda pričaj o njenim dojkama jer je to vrhunac tvog seksualnog života i jedina šansa da sisu uzmeš u usta. Ne računam ono kad si mamu dojio, ali te je vjerovatno i ona odbila od sise jer si bio mali zakržljali hobit koji je previše grizao bradavicu, svjestan da je to posljednja prilika da je okusiš. Drugo, nabaci malo mesa na te štapiće koje ti nazivaš nogama, a vire ti ispod tog širokog šorca. Izgledaš kao karikatura, a našao pričati o tome kako žene ne znaju nositi sise. Ne znaš ni ti te svoje zakržljale cice nalik onim tek propupalim memama pretile tinejdžerice pa ti niko ne prigovara. Nastaviš li ih tako nositi, imat ćeš najbolje cice u teretani.

S jedne strane mali hobiti dlakavih leđa s memama pretile tinejdžerice i pritkama za paradajz umjesto nogu, s druge ovi mikro hobiti sa odjećom koju su pokrali sa sestrinih Barbika, s većom dozom estrogena nego žene koje ih smatraju svojim mužjacima. I gdje se obući?

Osjećam se kao Guliver u zemlji Liliputanaca, neshvaćen. XXL regular fit medo u zemlji ultra slim fit hobita. Za sve je kriva modna mafija. I hormoni u piletini. A ja i dalje s teškoćom pronalazim odjeću za sebe.

P.S.

Iako bih dobro prošao u gej krugovima Brazila kao medo go go plesač, kako mi je rečeno, ipak nisam ta vrsta mede. A čuo sam da se dobre pare mogu uzeti da mlatim guzom u kavezu. Možda imaju i odjeće koja mi pristaje?

Mirnes Alispahić

Komentari

Neki baner