Usputna misao

Kad budeš imao sina…

Znat ćeš tek kad ti budeš imao sina kakva se ljubav krije u tom srcu. Znat ćeš da si uspio u životu kada te njegove ruke traže dok mu se osmijeh širi dragim licem jer vidi tebe. Znat ćeš, šta je ljubav, tek kad u sred noći nenaspavan budeš držao njega a on te posmatrao kao da si ti sve što postoji na ovom svijetu.

Vidjet ćeš koliko tvoje srce može kucati jako za jedno malo, manje od šakice koja te čvrsto drži. Nisi ni svjestan koliko ljubavi možeš da daš i osjetiš. Nisi svjestan koliko ti je to u životu potrebno sve dok  svoj svijet ne budeš imao u svojim rukama. Tada će ti biti jasno da neće biti bitna visina plate koju donosiš kući nakon napornog dana na poslu, već će biti bitna veličina zagrljaja koja te čeka. Biće bitne jedino te vesele oči što će biti kao tvoje, ozarene jer si napokon stigao na vrata.

Vidjet ćeš, da nisi bitan ti, i da nije bitno ništa oko tebe, već samo on i jedino on. Vidjet ćeš da i ti možeš da plačeš, samo zato što će njega nešto boljeti a ti nećeš znati kako da mu pomogneš. Vidjet ćeš  koliko boli jedna njegova suza, koliko može da zapara srce jedan njegov jecaj. Znat ćeš, kažem ti, šta je ljubav kad budeš i ti imao sina…

Aleksandra Bursać

Komentari

Neki baner