Iz njegovog kuta

Kritika teško pada

Toliko je uvijek prokleto nezahvalno pričati o međuljudskim, a osobito partnerskim odnosima. Još i više ako si s krive strane medalje, kao ja. Žene imaju pravo osuđivati muškarce, ali nama nije dano pravo da postavljamo pitanja.
I onda se priča kako ste vi slabiji spol i kako se ne poštuju vaša prava? Drage moje, jako ste glasne, često urlate, a nemate baš nešto konkretno za reći.
Osobito se potrudite da utišate one među vama čiji bi se glas trebao oriti sa svake javne govornice.
Licemjerne ste.

Svaki moj tekst nailazi na podjele. Ili strašno odobravate ili zdušno pljujete. U vremenu mog odsustva posljednja dva mjeseca, u tišini sam promatrao te podjele i neke su mi baš loše sjele. Sve je u redu dok se veliča žena, ali u trenutku kad se da suvisla kritika vi ste kao bijesna rulja puštena s lanca.

Sačuvaj Bože reći da u nečemu niste u pravu – odmah od omiljenog kolumnista postajem State Enemy No 1.

I dalje me nećete zaustaviti da pišem što mislim, sve dok uredništvo ima volje objavljivati moje misaone centrifuge.

Zašto mislim da ste licemjerne? Jer je lijepo kad napišem kako treba voljeti ženu, ali kad okrenem lonac i kažem da i muškarce treba znati voljeti i postavim pitanje da li to znate, započinje udarna sila mržnje slivena na čitav muški rod.
Ispada da je svaki muškarac kreten i da većina vas zapravo želi da se muški rod istrijebi. I ne, nisam rekao da kretena nema, mislim da mi je ta rečenica čak poštapalica u svakoj kolumni, ali mi je jako bljutavo što očekujete da si lažemo i mažemo oči.

Ako želite bljutavost i nerealnost, možete otići na svaki blog nekog pederčića s kojim ćete lakirati nokte i pričati o leptirićima. Ovdje to nećete naći. Niti ste sve svetice niti smo mi svi debili. Ima nas od svakakve fele. Ako se u to još niste uvjerile, onda se pitam na kojoj to planeti uopće živite?

I jeste li svjesne da ste za većinu svojih životnih sranja u vezama i mimo njih ipak krive same? Jer sve što su vam vaši bivši radili, vi ste im dozvolile.

Ako te mlatio – dozvolila si mu.
Ako te ponižavao – dozvolila si mu.
Ako te varao – dozvolila si mu.

I još si mu se uvijek vraćala, ponizno spuštala glavu i šutjela. Bila si toliko ponizna da si pristajala da krivicu svoje bolesti svaljuje na tebe.

Što si lažemo?

S druge strane svaki frajer koji je dozvolio da žena od njega radi idiota i nabija mu rogove – sam si je kriv. I on je to dozvolio njoj!

I dalje vam ne odgovara ono što pišem? Istina boli zar ne? A ona kaže da nitko od nas nije bezgrešan, niti je milo dijete. Svi smo mi nekoga povrijedili i bili povrijeđeni, nebitno kojega smo spola i s kim smo mutili.
Taj kretenizam nema veze sa spolom, nego s osobom.

Ali naravno i na ovu istinu ćete se naljutiti, jer čovjek može podnijeti sve, osim da ga suočiš s onim što je zaista – crven ispod kože.

P.S. nemam ništa protiv ljudi koji su gey, ali biti gey i biti pederčić nije ista stvar.

Marin

Komentari

Neki baner