Život

Krhotine…

Kasna jesenja veče. Kiša udara po prozorima i samo na tren čujem svoje misli glasnije od kapi koje udaraju po prozoru. Udaraju me iznutra, proždiru i obuzimaju. Vlaže krajičke očiju, koje više ne vide razliku između dana i noći. Sreće i tuge. On stoji iza mene sa jednom rukom obavijenom oko mog struka. U drugoj drži cigaretu izgorjelu gotovo do kraja. Na obrisima unutrašnjosti vidljivi su tragovi mojih prstiju dok sam se podupirala. U trenucima u kojima je on upirao u mene. Šutimo.

Nema riječi koje opisuju daljine u kojima se u trenutku nalazimo, ali nema ni potrebe da ih tražimo. Ionako ih ne bismo našli, svjesni toga da smo pronašli smiraj u zajedničkim noćima. On emotivno nestabilan, slomljen i ja krhka, uplakana sa licem čelične dame. Morali smo se naći, jer neopisivo trebamo jedno drugo. Ta blizina boli, jer kao dva kaktusa ne znamo kako ukrstiti bodlje, a istovremeno ne želimo rasti odvojeno. Sjebano je.

Dok vrtim film u glavi i tražim prostor za početak svoje rečenice osjećam posljednji dim cigarete. Gasi je nježno u pepeljaru sa strane i prstima klizi po mojoj koži. Traži. Ispituje. Posjeduje. Dok mi se golo tijelo izvija od nenadanog užitka, izazvanog trncima koje pokreće, on rukom dolazi do mog međunožja. Kao ugasli vulkan koji ponovo eruptira osjećam vlažnost. Kažiprstom mi vješto pritišće klitoris, a onda osjećam kako klizi u mene. Prstima. Vještim prstima basiste koji me svira u svakom trenutku našeg susreta. Kada god to poželi.

Dok pokušavam doći do njegovog lica on drugom rukom hvata moju kosu i vuče me nazad. Usnama se približava na osjetljivi dio moga vrata. Šapuće mi: „Hoću da te čujem“! i već tada znam da mu i na same riječi mogu svršiti. Osjećam njegov kurac kako se kruti iza moje stražnjice i prije nego dolazim do daha on naglo izvlači prste i stavlja ih u moja usta. Ulazi u mene i nabija se do kraja. Kao da na taj način želi da dotakne dno naših duša koje baš tu, na dnu čuvaju najteže uspomene.

Rukama mi steže grudi i povlači moje bradavice. Svakim pokretom u meni budi navalu emocija, miks strasti i ljubavi. Ponosa i stida. Jebe me, ali i vodi ljubav sa mnom, jer nas u trenutku ima i više od dvoje. Čitava soba ispunjena je našim ludilom. Demonima prošlosti i njegove i moje. A oni prijete trenucima naše zajedničke budućnosti.

Tok mojih misli i lagane uzdahe prekida nagli visoki ton njegovog glasa. „Hoću da te čujem“!  I prije nego uspjevam izgovoriti njegovo ime on jednim potezom izlazi iz mene i okreće me da ga gledam. Licem u lice. Oči u oči. Kao da smo odrazi u ogledalu. A onda odraz šapatom dodaje:“Hoću da te čujem kako me voliš“. Na rubu plača, vrhunca i kraha u njegovim očima vidim krhotine. Iste one koje on u meni pronalazi. Sve neprospavane noći i pogrešne utjehe. Bivše i sadašnje. Ali ne i buduće, jer on želi da budućnost ima množinu. On želi da ga volim.

A ljubav ni ne možeš drugačije izreći. Jedino jako, glasno i strasno možemo davati sebe. Jedino tako i prihvatati one koji nam se davaju. Hvatam ga rukama za kosu i ljubim kao da je to moj spas, kao utopljenik koji više ne razlikuje kopno od mora, ali se nada da je uhvatio pravi pojas za spasavanje. Diže me u naručje i lagano spušta na kurac koji je u erekciji. Ispunjava moje biće do najsitnijih pora univerzuma. Minut s njim veći je od života samog po sebi. Srca pronalaze ujednačeni ritam i kapljice znoja padaju sa njegovog čela. Osjećam da animalno, istinski i iskonski treba mene kao mjesto u kojem ostaje.

Nosi me do kreveta i padamo zajedno u orgazmične trenutke svakog našeg susreta. Dok se bližim vrhuncu uporno ga nogama vučem ka sebi ne bi li očajnički zadržala sve što od njega imam. Taj osmijeh, tu želju, strast i emociju koja je u meni do kraja. Svršava i pada na moje grudi. A moje srce prepuklo na milione sitnih dijelića jedva čujno registruje rub mog orgazma.

Krhotinama naših srca dotakli smo dno na kojem se nalaze nemirni snovi, strahovi i nadanja da sve što se večeras desi ne završava sutra, jer previše puta razočarani smo u budućnost.

M.S.

Komentari

Neki baner