Iz njegovog kuta

10 savjeta za vođenje ljubavi ili kako voditi ljubav sa ženom?

Fascinira me jedna stvar. Silni ženski časopisi kojima vas bombarduju s kioska su prepuni šovinističkih naslova poput: “6 stvari koje ćete mu učiniti u krevetu da bi ga izludjele” ili “Uradite mu ovo i bit će vaš zauvijek” ili pak, “Začinite vaš seksualni život. Obucite ovo u krevet.” Zašto je to tako? Zašto je sve podređeno muškarcima? Zašto baš ONA mora biti ta koja će pokrenuti njihov učmali seksualni život i konačno doživjeti kosmički orgazam, kakav joj nije pružio od onog seksa na zadnjem sjedištu njegovog auta kada ju je oplodio. A ni tada nije bila sigurna da li je bilo orgazma ili je samo ružno sjedila.

Zašto ne bi za promjenu pričali malo o tajnama kako voditi ljubav sa ženom? Što ne bi NJU stavili u prvi plan i pričali o tome kako NJU zadovoljiti? Koje stvari joj raditi da bi NJU izludjeli? Bog zna da u muškim časopisima odgovore na ta pitanja nećete naći, jer se tamo priča o skidanju sala sa stomaka, novom modelu Audija i kako vizuelno produžiti kitu.

Vođeni ovim što sam ispričao očekivat ćete u ovom tekstu male tajne velikih majstora. Tajnu ženskog orgazma i užitka koju samo rijetki znaju, ali moram vas razočarati. Nećete je naći. Zašto? Jednostavno. Nema nikakvog korisničkog uputstva za ženu jer ista nije veš mašina pa da je uključite na seks kad je vam ćeif i utaknete svoje muškosti.

Da, mnogi znaju jebati, ali znaju li voditi ljubav? E, to je već umjetnost. Kako biti umjetnik? Odakle početi? Od NJE. Od pogleda koji joj uputiš dok sjedite za stolom. Ovlašnog dodira rukom tek toliko da osjeti tvoju želju. Mora vidjeti sjaj želje u tvojim očima i osjećati se predmetom iste. ONA i samo ONA. Moraš je podići na tron, visoko iznad svojih želja, zaboraviti na sebičnosti i uživati u njoj, kako bi ona uživala.

Nije vođenje ljubavi samo fizički rad. Voditi ljubav sa ženom znači učiniti da zadrhti od samog dodira jagodica tvojih prstiju dok joj šetaju po unutrašnjoj strani podlaktice ili lutaju njenim tijelom kao kakvi istraživači. Jer moraš ženu istražiti, upoznati svaku njenu oblinu, krivinu i udolinu. Prstima, usnama, jezikom. Znati svaku tajnu njenog tijela, svaki skriveni mladež. Voditi ljubav sa ženom znači vidjeti kako joj se koža ježi od tvog daha dok joj šapućeš na uho slatke riječi požude. Vođenje ljubavi treba da bude poezija pisana tijelima.

Mnogo prije nego uđeš u njenu toplu vlažnost, moraš voditi ljubav s njom jer nije vođenje ljubavi samo njihanje karlicom naprijed-nazad radi tvog užitka. To onda nije vođenje ljubavi već zadovoljavanje TVOJIH sebičnih potreba, a ne NJENIH. Prije nego počneš s tim, moraš otplesati barem jedan ples. Tijela spojenih jedno uz drugo, lica tako blizu da osjetiš njen slatki dah na svom licu.

Moraš voljeti gledati je kako uživa i da ti to bude najveći užitak. Upiti miris njene puti, okusiti sol njenog znoja. Sve to je vođenje ljubavi. I ono gledanje u njene oči, koje sijaju sjajom hiljadu sunaca, i poniranje u njen pogled i to je vođenje ljubavi. Ne moraš je voljeti da bi to bilo vođenje ljubavi, ne. Voditi ljubav možeš sa svakom ženom, pa bila to i šema za jednu noć, ali nikako u prljavom WC-u noćnog kluba ili na zadnjem sjedištu auta, jer to je nepoštivanje NJE kao žene, a da bi vodio ljubav s njom, moraš je poštovati prije svega.

Volio bih da mogu napisati koji savjet o vođenju ljubavi. Zaista bih. Napisati neki pravilnik, da kažem: “Sad idi dva korak lijevo, naprijed tri, pa skreni desno” ili “Vrti jezikom u pravcu kazaljke na satu, pa onda naglo stani i triput okreni suprotno, ali ne cijeli krug”, ali takvo nešto ne postoji. Bojim se da pojedincima čak ni to ne bi pomoglo. Previše ih znam.

Ne postoji nikakva mapa ženskog tijela i puta do užitka osim onih koje mi napravimo. Svaka žena, nova mapa i novi put do užitka. Njenog, naravno. Nama treba da bude užitak gledanje NJIH kako uživaju, grče se i stenju dok im na usnama pleše naše ime ili ono Stvoritelja. Treba istraživati i pronalaziti vlastiti put do njenog užitka.

Tako da, dragi moji urednici ženskih šovinističkih časopisa, sljedeći put kad se sjetite napisati članak o tome kako zadovoljiti NJEGA, sjetite se NJIH, radi kojih i postojite. Pišite malo o tome kako da one traže da se NJIH zadovolji, da vode ljubav i osjećaju se kao da leže na ležaju satkanom od satena noći i zvijezda. Jedine na svijetu.

Alispahić Mirnes

Komentari

Neki baner