Razmišljanja

Seks bez obaveze i otvorene veze…

Ako uporedimo današnjicu te evoluciju seksa, koja je kroz vrijeme uzimala sve više maha, možemo slobodno zaključiti da je današnjica prijestolnica slobode, bluda i razvrata. Da se razumijemo, ne dolazim iz redova franjevaca i časnih sestara da vam držim predavanje o tome tko se i kad treba seksati, no ipak sam otvorila ovu temu s namjerom da napišem svoje mišljenje o cjeloukupnoj seksualnoj slobodi i siromašnoj edukaciji umova, a i duša. Jedna stvar je biti liberalan i  “modernih” shvaćanja, a sasvim druga  skakati u tuđi krevet jer “ona” stvar rješava ostatak problema.

Najjadnija opcija u svemu je opće nepoznavanje svog karaktera i upuštanje u otvorene veze i seks bez obaveza misleći da su posljedice minimalne ili čak nepostojeće.

Počevši od najmlađih generacija koje stupaju u odnose, pa do onih čiji žena ili muž čekaju kući i ne pomišljajući kako mu se partner ili partnerka u tom trenu jako dobro provodi. Niti jedni niti drugi nisu svjesni ni posljedica, a ni ožiljaka koji će vam kad tad prokrvariti.

Nisam pobornik straha, niti odgoja u kojem strahopoštovanje zauzima prvo mjesto u odnosu među partnerima, niti u odnosu između roditelja i djece, ali da vam većini danas treba jedan šamar da se osvijestite – treba. I to kakav! Verbalni ili fizički, ovisi čiju poruku prije shvatite.  Također, ne podržavam brakove koji su se sklopili baš zato je im je seks donio  obavezu posljedicom kojoj mjenjate pelene i koju odgajate. Djeca jesu najljepše bogatstvo, ali smatram da ono treba rasti u iskrenoj i razumnoj zajednici, a ne biti naučen lažnim temeljima ljubavi, jer mama nije znala skupiti noge na vrijeme. A tata je bio zabavan, pa je mama bila samo senzacija društvene mreže.  Problemi se rješavaju u samom startu i nećete vjerovati, rješenja su vrlo jednostavna i lagana ako na vrijeme sami sebi priznate istinu. Ovisi o personama, jer naravno svi smo individualni i jedinstveni, seks ima različita shvaćanja. Nemojte se zavaravati kad idole nađete u starletama, polugolim nacifranim insta zvijezdama, jer one su i dalje samo starlete i polugole žene, kojima će se koža naborati na isti način kao i Vama za određeni niz godina.

Zapitajte se što Vam sex zapravo znači? Jeste li u otvorenu vezu ušli svjesno ne unoseći puno emocija u cijelu priču, jer unaprijed znate što želite, ili ste ušli u takvu vezu ciljajući da ćete na taj način promijeniti onog s kojim spavate? Možda baciti čaroliju jer je baš vaša pička posebna? Ili je seks s Vama nadrealno iskustvo, pa će nakon tih dvanaest minuta svijet postati bolje mjesto ? Na ovu drugu pretpostavku samo ću se nasmijati. Jeste li spremni na otvorenu vezu zaista ? Ili je to samo način kojim ćete zadiviti društvo oko Vas, jer hajde molim te, treba biti in. Treba se svidjeti onom za kog ste spremni napraviti takvu glupost pa slagati sebe i zadiviti ga na sve moguće načine podilaženjem. Jeste li se zapitali kakve emocije ćete stvoriti u sebi trpeći to da Vam dragi ili draga otvoreno priznaju da žele guzicom grijati tuđe plahte ? S tim da najveću počast u ovom tekstu dajem upravo onima koji Vam sve otvoreno priznaju, bilo da su to oni koji Vas ponude, ili oni koji iskreno donesu odluku da li žele takav odnos. Jeste li se zapitali kakva bi reakcija nastala odbijanjem i jasnim stavovima ? Koliko biste pritom bili zahvalni sebi kad bi shvatili da ste donijeli pravu odluku? Dvije spoznaje bi zasigurno znali.Prva, da ste ponosni na svoj karakter i odlučnost, a druga da ste samo jednim potezom spriječili ulazak parazitske ljubavi u svoj život, koja u stvarnosti nikom nije potrebna.

Razmislite. Volite. Dobro  birajte s kim želite ući u intimnost odnosa, jer intima nosi sa sobom mnogo pojmova koje uključuje seks. Želite li otvorenu vezu da biste zadivili nekoga, ili promijenili istu osobu zaboravite na isti ishod. Želite li seks samo iz zabave i razonode, onda se bar isključite iz lažnih obećanja, ljubavnih dolina suza i budite iskreni.  Jer iskreni na kraju prođu sa najmanje rana na sebi. A Vama ostaje samo uspomena na čitavih dvanaest minuta užitka. I da, niste in i niste ničiji idoli.  Stoga šepurenje i lažni moralizam izlika ostavite nekom tko to puši.

Monika Pavlović

Komentari

Neki baner