Život

Sfinga, Piramide i davno izgubljena povijest čovječanstva

Spomenici od kamena, stoje na pijesku i pričaju svoju priču. Vidimo li je? Uklesanu u kamenu, na vrućem zraku? Stoji li pred nama jasna, a ipak nam još uvijek nedokučiva? Pod vrelim suncem, izgrađene točno po uzorku na Orionov pojas, već tisućama godina prkose zemljinoj klimi koja se nemilice mijenja, Egipatske piramide i njihova vjerna čuvarica Sfinga. S njima započinjem priču o ovim velebnim čudima povijesti. Naše povijesti ili nečije tuđe?

Jeste li znali da je sve što smo u školi naučili o izgradnji piramida, potpuno pogrešno i znanstveno neutemeljeno. Je li moguće da nas cijelo vrijeme lažu? Postavljam pitanje – zašto?

Šira znanstvena zajednica, koju u većini čine Egiptolozi, tvrdi da su piramide kao i velika Sfinga (polu faraon, polu mačka) izgrađeni u razdoblju od prije 3000 do 2500 godina prije Krista. Međutim, ti isti Egiptolozi nikome ne dozvoljavaju dublju analizu i proučavanje navedenih spomenika. Posjetiocima je dozvoljen uvid u manji dio otkrivenih prolaza i komora. I tvrdi se da su piramide građene kao grobnice, međutim ni u jednoj piramidi nije pronađena nijedna mumija.

Sfinga, Giza plato / Dolina kraljeva / Egipat

Analize ugljika, pomoću kojih se s 99,9% sigurnošću može ustanoviti starost nekog objekta ili čestice, potvrđuju starost piramida mnogo veću od 10 000 godina, dok za Sfingu taj broj prelazi starost veću od 12 000 godina. Također je ustanovljeno da je sam lik faraona na Sfingi isklesan naknadno.

Ako povučemo još jednu nelogičnost vezanu uz izgradnju piramida i Sfinge doznat ćemo, da u vrijeme njihove navodne gradnje, Egipćani nisu znali ni za kotač, jer se saznanje o tom izumu na područje Kine i Egipta proširilo tek 1700 godina prije Krista!

Doba iz kojeg zaista potječe Sfinga, obilovalo je ledom i velikim kišama, zbog toga je tijelo Sfinge prekriveno dubokim brazdama, koje su nastale erozijom uzrokovanom vodom. Posljednje doba kada je na području današnjeg Egipta bilo takvih oborina, je kraj posljednjeg ledenog doba prije više od 10 000 godina.

Postavlja se realno pitanje; Tko je izgradio Sfingu i velike piramide u Egiptu?

Sfinga i Keopsova (Velika) piramida / Giza plato

Mnogi će reći da su piramide djelo neke nepoznate više sile s druge planete, zbog njihovog položaja na Gizinom platou koji je urađen po uzoru na Orionov pojas, no, ja bih htjela dati još jednu teoriju.

Što ako je te misteriozne i prelijepe građevine, izgradila neka drevna ljudska civilizacija koju je davno zavio pijesak zaborava? Što ako je ta veličanstvena civilizacija pretrpjela kataklizmu i zbog nje nestala s lica zemlje. Je li moguće da je to bila Atlantida? Ili su to bile dvije još značajnije civilizacije, jedna na istoku, bazirana u Indijskom oceanu, poznatija kao Mu, i jedna zapadno, smještena u srcu Atlantskog oceana znana kao Lemurija ili poznatije Atlantida.

Stanovnici prazemlje Mu bili su visoko intelektualni, živjeli u skladu s prirodom i u potpunoj harmoniji, njihovu filozofiju, kao i mnogo priča o njima i danas pronalazimo u Istočnjačkim civilizacijama (Indija, Kina, Japan), dok su stanovnici Lemurije (Atlantide) bili znanstvenici, okrenuti istraživanju, napretku, tehnologiji. Obje su civilizacije bile strašno napredne i koristile alate, koje tvrde neki nećemo imati sljedećih nekoliko tisuća godina.

Teotihuacan
Teotihuacan

A njihovo nasljedstvo viđamo po cijelom svijetu gdje postoje prastare, velebne građevine koje su gradili sa stopostotnom preciznošću. Jer istini na volju, ne zna se ni kako su rezbareni kameni blokovi od koji su izgrađene Egipatske piramide, kako su transportirani a još manje kako su podizani, s obzirom da u vrijeme gradnje Egipćani nisu imali ni kotač. Tako da pomicanje balvanima blokova teških preko 3 tone, jednostavno pada u vodu.

Ako otplovimo iz Egipta i počnemo obilaziti planetu, na svakom ćemo njenom koraku pronaći piramidalne građevine. Njih ima i u Kini. Na stotine piramida vlasti pokušavaju sakriti i na njima sade drveće kako bi ih ono obraslo i sakrilo od javnosti. Pristup Kineskim piramidama odavno je strogo zabranjen, lokalno stanovništvo iseljeno i ušutkano.

S druge strane planete postoji i tajanstveni Teotihuacan (Rodno mjesto bogova) koji iako datira iz vremena od 600 godina prije Krista, također svojim tajnama intrigira znanstvenike. Ponajviše iz razloga što njegova Piramida sunca, ima toliko sličnosti s Egipatskim piramidama, udaljenima čitav ocean dalje. Kako je moguće da su kulture koje nisu znale jedna za drugu, gradile s toliko sličnosti?

Chichen Itza

S druge strane, od drevne kulture Teotihuacana pa do Maya na jugu, postojala je priča o Bogovima koji su došli s mora (Atlantski ocean) nakon velike katastrofe, te donijeli stanovnicima srednje i južne Amerike svoje znanje, blago i kulturu. Njima u čast, koristeći njihovo znanje, gradila su se ta velebna zdanja.

Je li to u kamenu uklesana povijest davno izgubljenih carstava Lemurije i Mu? Jesu li „bogovi s mora“ zapravo stanovnici izgubljenih kontinenata? Jesu li nam ostavili svoje tragove u kamenu?

Piramida sunca, Visoko (BiH)

Ako dođemo malo bliže, zaputimo se u susjednu BiH možemo prošetati do Visokog i proučavati još ne priznatu piramidu koja u sebi ima sve elemente piramidalnih građevina diljem planete. Tu su tuneli, kameni blokovi i neupitni piramidalni oblik brda, kojeg znanstvena zajednica ne želi priznati i službeno proglasiti piramidom. No to ne umanjuje njenu važnost i činjenicu da su manje piramide odmah do. I njih je znanost okarakterizirala kao brdima koja su „slučajno“ piramidalnog izgleda.

Semir Osmanagić koji je vršio iskopavanja 2005 i 2006. godine tvrdi da su to zaista bez svake sumnje prave piramide, izgrađene ljudskom rukom u razdoblju od 12 000 do 600 godina prije Krista. Najveću piramidu nazvao je „Piramida Sunca“, a dvije manje piramide „Piramida Mjeseca“ i „Piramida bosanskog zmaja“, te se sve vrijeme bori za priznavanje ovog lokaliteta kao autentičnog.

Ako se vratimo do Egipatskih piramida i uđemo u svijet matematike, otkrivamo da je Giza u samom centru raskrsnice Zemljine geografske širine i duljine, tj. takozvana Keopsova piramida, najveća od tri piramide na Gizinom platou, sami je centar, raskrsnice zemljinih kopnenih masa.

Nije li taj podatak apsolutno fascinantan? Kako su narodi koji nisu imali ni znanje o kotaču mogli napraviti ovakvu građevinu s takvom matematičkom preciznošću? S pretpostavkom da nisu poznavali ni trećinu kopna na zemlji.  Kao jedno od sedam svjetskih čuda, Velika piramida i dalje ostaje ne samo arheološka misterija, nego i geografsko čudo.

Zašto su izgrađene piramide u Egiptu?

Kako su drevni Egipćani uspjeli postaviti Veliku piramidu u Gizi točno u centar svih kopnenih masa na Zemlji? Paralela istok/zapad koja prelazi najviše zemlje i meridijan sever/jug koji prelazi najviše zemlje, sijeku se na dva mjesta na Zemlji, jedno je u oceanu, a drugo na Velikoj piramidi. Osim toga, svaka od četiri strane Velike piramide je gotovo usklađena s četiri točke na kompasu, ali takav instrument nije ni dizajniran prije nekoliko tisuća godina.

Cijelu misteriju piramidalnih građevina zaokružujem otkrićem dvije kristalne piramide, na dnu mora, unutar Bermudskog trokuta. Iako otkrivene još davne 1968. godine, ignorirane su od strane znanosti i stručnjaka sve do 2012.godine kada je sonarom istraživan lokalitet i obje kristalne građevine dokumentirane i snimljene.

Kristalna piramida/ Bermudski torkut

Međutim većina znanstvenika ih i dalje ignorira i ne želi dublje istražiti. Moguće da je to rezultat i vojne zabrane istraživanja lokaliteta, koji je pod strogim nadzorom. Obje kristalne piramide nalaze se na dubini većoj od 2000 metara i postavlja se pitanje, jesu li ovdje kao dokaz potonuća Atlantide? Jesu li one zapravo simbol koji su preživjeli Atlantiđani ostavili diljem svijeta, kao spomenike svoje izgubljene civilizacije? Jesu li te piramide dokaz tehnološke nadmoći Lemurije i razlog njenog nestanka s lica zemlje? I jesu li one krive za misteriozne nestanke brodova i aviona unutar Bermudskog trokuta? I je li sam simbol Bermudskog trokuta jasan glas neke davno izgubljene tajne?

Jesmo li svi mi potomci davno izgubljenih civilizacija? Jesmo li izgubili svoju pravu povijest? Postojimo li ovdje, na ovoj planeti mnogo duže i jesmo li na tragu istih znanja kojima su oni baratali prije mnogo tisuća godina? I slijedimo li njihov trag uništenja? Ako je tako, koje će tvorevine ostati iza nas?

M. Klasiček


 

Komentari

Neki baner