Razmišljanja

Valentinovski blues & imaginarne ljubavi…

Kako preživjeti valentinovsku rapsodiju ako si single? Ispričat ću vam kako je to uradila jedna moja prijateljica koja se zove… Ok, nikakva prijateljica nego ja. Ovo je moja priča i svaka sličnost sa stvarnim događajima je sasvim slučajna ili namjerna. Dogodila se točno tako ili možda nije uopće. Kako kome bolje paše. 😉 Priča ide ovako…

Stigla je veljača te neke godine, nebitno točno koje. Mjesec zaljubljenih. Od početka veljače osjećala se valentinovska
vibra u zraku, kao i uvijek. Ljubavna groznica po običaju je tresla po shopping centrima i cvjećarnicama. Izlozi prepuni srčeka, a na radiju obavijesti gdje možete proslaviti svoje romantično Valentinovo. Ljubavni aranžmani i putovanja za dvoje na sve moguće destinacije. Kao šlag na kraju svega, ljubavne pjesme vrte se 0-24 h, svi mega hitovi koji su ikada opjevali ljubav. Prevladava crvena boja i sve u svemu love is in the air.

Sve što sam opisala zvuči neloše, pa u čemu je onda problem? Nema problema, sve je to divno i krasno samo jedna sitnica. Sve navedeno može trljati sol na ranu onima koji nisu zaljubljeni i koji nisu u nikakvim (pa ni onim polovnim) vezama, a željeli bi to svim svojim srcem, tijelom i dušom. Ostavljam opciju da ima i onih koji istinski guštaju u svom single statusu i ne planiraju ga promijeniti uopće ili bar ne u skorije vrijeme.

Oni koji rade na tome da privuku ljubav u svoj život bacit će se na sve moguće metode. Vizualiziraju, pišu listu kvaliteta i kako bi trebao ili trebala izgledati ljubav njihova života. Meditira se i mantra sve u šesnaest.

Od svih mnogobrojnih metoda tog Valentinova izabrala sam jednu fantastičnu metodu koja se zove “fake it till you make it”. Vrlo je jednostavna. Znači, pravim se kao da se nešto već dogodilo (malo zavaravam samu sebe) pa će se tako brže to što želim ostvariti. Koliko god se ufurali u taj film, dio razuma će ti šaputati: “Znaš da se lažeš i da je sve to jedna big fat lie!” Ipak, utiša se razum i dalje se mantra, vizualizira, privlači i čekaju se rezultati. Treba se naoružati strpljenjem.

Zahvaljujući metodi “fake it till you make it” iako u biti lažeš, ne lažeš. Zbog toga, moja savjest je bila savršeno čista kada sam zluradim babama, svim prijateljima i obitelji rekla da imam dečka iako ga nemam. To nije laž, jer ja upravo radim na metodi “fake it till you make it” pa moram uvjeriti i samu sebe da je to istina. Neprocjenjiv je bio trenutak kada su zlurade babe izbuljile oči i krenule s rešetanjima: “Odakle je, gdje radi, kako se zove, kakve škole ima, je l’ iz fine obitelji, kad te misli ženiti, ništa to ne vrijedi dok nema prstena na ruci…” Nakon toga, ja sam samo rekla da jako žurim jer mu moram skuhati ručak, ispeglati košulje i pokazati mu najnoviju kama sutra pozu u krevetu, inače će me ostaviti. To ih je ušutkalo, na par sekundi.

Svim dušobrižnicima i koji to nisu objavila sam da nemam vremena za nikoga jer ću Valentinovo provesti sa svojim dečkom. Da bi sve izgledalo uvjerljivije, napravila sam lažni profil mog navodnog dečka. Tako da mi on s njega može na moj FB lijepiti ljubavne pjesme s heštegovima: #MyEndlessLove, #ILoveYouForever, #MyOneAndOnly, #HappyCouple, #MyLove, #Relationship Goals. Naravno da ćemo se i checkirati na nekim fancy destinacijama. Mobitel sam isključila i odlučila biti nedostupna taj dan. Taj dan je posvećen proslavi naše ljubavi i ne stignem odgovarati na poruke niti brbljati na telefon dok po ne znam koji puta vodim ljubav s muškarcem svojih snova.

Pravo stanje stvari bilo je da sam isplanirala naručiti pizzu i pogledati hrpu filmova. Treba ubiti nekako sve te sate i
ne pokazati se nigdje. Otprilike dva sata sam guštala u kadi punoj pjene. Naravno, uz pomnu vizualizaciju da je on sa mnom u kadi. Otvorila sam šampanjac i natočila u dvije čaše. Morala sam popit i njegovu da bude uvjerljivije. Da dobijem jak osjećaj da i on pije taj šampanjac dok nazdravljamo. Okrenula sam par rundi i dok sam primijetila da sam relativno opijena, ne samo našom ljubavlju nego klasično pijana, nacugana, onda sam završila s kupanjem u kadi i bacila se na gledanje filmova.

Sva tri filma Bridgete Jones sjela su mi ko budali šamar. Nakon što potrošila paket maramica i isplakala brdo suza zbog jadne raspuštenice i usidjelice Bridget (i mene), pogledala sam i Dr. Živaga i zamišljala da sam Lara. Nakon tog filma srce mi nije samo puklo na pola već se razbilo na tisuće komadića. Za taj film potrošila sam dodatni paket maramica. Ali nema brige, opskrbila sam se valentinovskim extra large paketom. Stoji tamo kraj vibratora, bombonijera, čokolada i knjiga “Kako se zaljubiti za 5 dana”, “Gdje pronaći ljubav svog života” i “Kako preživjeti Valentinovo bez živčanog sloma”.

Valentinovo, blues, ljubavNazvala sam i tarot liniju da čujem što mi se sprema u ljubavi. Čemu nagađati kad iz pouzdanih izvora odmah mogu dobit jasan odgovor. Ženica na liniji je bila jako simpatična. Odmah je procijenila da sam dovoljno očajna pa mi je tako lijepo pričala sve što želim čuti. Rekla je da prava ljubav samo što mi nije pokucala na moja vrata, već je na putu, stiže. Rekla je i da jedan muškarac plavih očiju stalno misli na mene, a jedan smeđih koji je ludo zaljubljen se ne usudi izjaviti mi ljubav jer je sramežljiv. Dok sam vrtjela u glavi koga znam s plavim i smeđim očima došla sam do zaključka da ih znam mnogo. Jako mnogo. Jednostavno sam zaključila da su svi oni potajno i ludo zaljubljeni u mene ali se ne usude to reći jer imaju cure i s njima upravo provode Valentinovo. Ali njihovo srce je sa mnom, ovdje u praznom stanu.

Na kraju je rekla da sam rođena pod sretnom zvijezdom i da me čeka puno sreće i lijepih iznenađenja. Znam samo da gospođa kojoj nisam zapamtila ime, pa ću je zvati gospođa Tarot je moja nova najbolja prijateljica.

Sati valentinovskog dana su sporo prolazili i došla je i večer, napokon. Na vrata mi je pokucao moj najbolji prijatelj Kristijan. On je nekim čudom znao istinu, da nemam dečka, iako sam mu uporno govorila da ne lažem i da je istina sve što vidi na fejsu. Nisam mu htjela otvoriti vrata ali kada je rekao da će ih oborit ipak sam ga pustila. Rekao je da se jako zabrinuo kada je vidio da sam se locirala s nekim lažnim profilom na Maldivima. Pošto zna da nisam tamo i zna da ona slika dva koktela na plaži nisu od mene i mog dečka već skinute slike s Pixabaya. Provjerio je.

Nisam se dala izbaciti iz takta. Rekla sam da smo se hitno morali vratiti jer se spremao neki uragan i stigli smo već u jednom danu i tamo i nazad. Na pitanje gdje je on sada, rekla sam da je morao hitno otići nazad jer mi je ostala torbica na plaži kraj koktela kojeg nisam stigla popiti jer je odjednom počeo uragan zbog kojeg smo se morali vratiti. Kada je pitao što to zuji i miče se pod plahtom rekla sam da je miš, šišmiš ili sumnjam čak da je neki duh. Na svako pitanje samo imala spreman odgovor koji ni po čemu nije trebao buditi sumnje ali iz nekog samo njemu znanog razloga nije mi povjerovao niti jedne jedine riječi.

Kao pravi brižni prijatelj ponudio mi je svoje rame za plakanje. Ne samo rame, ponudio je cijelog sebe i sve što god mi treba. Kristijan je stvarno najbolji prijatelj na svijetu.

Pomalo pod dojmom Bridget Jones a pomalo od promila u krvi, pomalo zbog boljeg ljubavnog života moje mačke u par sekundi donijela sam vrlo racionalnu odluku. Prihvaćam velikodušnu ponudu svog prijatelja. Ne samo rame za plakanje već sve što nudi. Kad je već tu, šteta da ne podijelimo neke lijepe trenutke. U tom trenutku nije bilo bitno što smo najbolji prijatelji i što jutro donosi awkward moments. Teško je bilo sve to analizirati i vagati “za” i “protiv” jer već smo se izgubili u plahtama.

Nakon najboljeg sexa ikada, osvanulo je jutro. Već sam slagala rečenice koje ću reći. Ispričat ću se lijepo kulturno i
reći da sam ja jedna dama, da nisam “takva” i da uostalom on to vrlo dobro zna i da život ide dalje. Ha božemoj, nećemo tražiti krivca nit raditi dramu. Omaklo se sasvim slučajno. Nismo znali što radimo, neće se više nikad ponoviti. Postupili smo krajnje nezrelo i neozbiljno. Naglasit ću da to neće pokvariti naše prijateljstvo jer pravit ćemo se kao da ništa nije bilo.

Tako sam isplanirala ali taj plan mi je moj prijatelj pokvario jer je spavao do podneva a kada se probudio njemu nije bio nikakav awkward moment niti mu je palo na pamet da se ispričava. On je rekao da bi bilo najbolje da ne filozofiram mnogo nego da podijelimo još lijepih trenutaka. Što reći. Long story short. Zaredalo se mnogo lijepih trenutaka, a na kraju je najgore Valentinovo ispalo čist solidno i više od toga.

Sad neka netko kaže da “fake it till you make it” ne djeluje, a i da gospođa Tarot nije rekla istinu kad je rekla da ljubav stiže i samo što nije pokucala na vrata. Ponekad doslovno dođe i pokuca na vrata.

Sretno Valentinovo i ne vjerujte u sve što piše, ne vjerujte ni u sve što vidite jer i sol izgleda kao šećer. Stvarajte svoje ljubavne priče i ne uspoređujte ih s drugima, a ljubav kuca na vrata i mi njoj onda kada smo spremni!

Stela Kolar

Komentari

Neki baner