Život

Izgaranje

Naslonjen na dovratak kupatila posmatrao sam je dok se spremala. Laganim, skladnim pokretima, gotovo hipnotičkim, nanosila je šminku poigravajući se s njom kao vješt slikar s platnom. Nije joj pretjerano trebala ta maskarada, ali voljela je naglasiti svoje oči. Znala je koliko ih obožavam i nestajem u njihovom pogledu. Bile su to tamnice iz kojih sam bježao samo da bih se vratio u njih.

Pripijena crna haljina je grlila njene bujne obline poput druge kože. Sam taj prizor bio je dovoljan da mi natjera krv brže da kola i dovede do tačke ključanja. Vjerujem da je u mom pogledu, uhvaćenom u ogledalu, mogla vidjeti želju kojom sam izgarao, ali nije bilo vremena. Kasnili smo. Znala je to vrlo dobro kada se nasmiješila mom odrazu grizući donju usnu.

Bezobrazno ohola. Znala je tačno šta kada uraditi. Mrzio sam kasniti inače bih je uzeo odmah tu na licu mjesta, na lavabou. Prišao bih joj, zgrabio s leđa i povukao prema sebi nestajući u mirisima njene kose razdražen kao bik. Očekivala je to. Vragolasti sjaj u očima je mamio.

„Kasnimo“, rekao sam joj nehajno gledajući na sat, naglašavajući očigledno.

Slegnula je ramenima uz osmijeh. „Evo, samo što nisam.“

Namjerno je to radila i zbog toga je morala platiti.

Prišao sam joj u dva koraka, stao tik uz nju i uronio u taj oblak njenih mirisa. Osjećao sam vrelinu njenog tijela na pulsirajućem međunožju. Zastala je, čekajući moju reakciju. Spustila je ruke na lavabo. Bijeli zubi su grizli usne boje maline. Primakao sam joj se uhu.

„Prelijepa si“, rekao sam. „Ali imamo problem.“

„Znam, kasnimo.“

„Da, kasnimo, ali to nije problem.“

„Ne?“ Njena obrva se izvi u luk.

„Ne.“ Prišao sam još bliže. Sada sam usnama dodirivao njeno uho. „Skini gaćice.“

Srsi su prošle niz njeno tijelo. Vidio sam dlačice kako se dižu na njenim rukama. Zadrhtala je cijelim bićem. Želio sam je u tom trenutku, to se nije moglo osporiti, ali igra je igra. Ugrizla se za usnu još jednom i zavratila haljinu. Crne gaćice skliznuše niz njene noge i završiše na podu.

Prstima sam prešao preko njene naježene kože osjećajući njenu teksturu pod svojim jagodicama, svaku onu izbočinu. Upijao sam njene drhtaje i želju u pogledu. Spustih joj poljubac na rame prije nego sam se odmaknuo.

„Idemo“, rekao sam strogo. Glas mi je bio hrapav i promukao od silne želje. Svaki atom mog tijela ju je želio.

„Molim?“, razočarano me je pogledala.

„Idemo u goste. Hajde. Kasnimo.“

„Gade!“, tobože frknu i krenu oblačiti gaćice.

„Nisam ti rekao da ih možeš obući.“

Podigla se i pogledala me.

„Idemo.“

„Ali… gosti…“

„Pa?“ Moja podignuta obrva i strog, smiren ton su djelovali.

Gaćice su ostale na podu.

Tu smo noć bili u restoranu, družili se s mojim prijateljima. Tri para su se smijala i pila u separeu. Ruka mi je počivala na njenoj goloj butini. Klizio bih prstima po njoj i nestajao ispod haljine dolazeći tik do njenih usmina. Mogao sam osjetiti njenu vrelinu.

Negdje u silnoj salvi smijeha, dok je svima pažnja bila zaokupljena pričom jednog prijatelja o nekoj dogodovštini sa službenog puta, dotakao sam je. Vrelu i vlažnu. Gledao sam njenu reakciju. Leđa koja se utegnuše, izvijena u luk. Zube koji grizu usnu. Duge nokte što grabe stolnjak polako da neko ne primjeti. Vatru u pogledu u kojoj smo oboje izgarali.

Priča prestade, a s njom i moja igra. Izvukao sam ruku dok su svi nazdravljali pa im se pridružih. Njeni sokovi su se sjali na mojim jagodicama. Sitne kapi znoja su joj krasile gornju usnu. Primakao sam se, vlažnim prstima je uhvatih za bradu i poljubih kušajući je.

Gricnula me je za usnu. To je na mene djelovalo kao udar struje.

„Želim te“, prošaputala je. „Odmah!“

Ionako sumnjivi, digli smo se od stola najavljujući naš odlazak. Razočarani prijatelji nas pogledaše molećivo. Žao nam je što moramo ići, ali… Rano ustajemo. Ispalili smo se do toaleta. Poput dvoje napaljenih tinejdžera, grabili smo se na putu do tamo.

Dvije starije gospođe nas okrznuše pogledima dok smo se mimoilazili na vratima. Ušli smo u prvu kabinu. Taj uski prostor postade naš cijeli svijet u kojem nestade sve ono vanjsko osim prigušene muzike iz restorana upotpunjene našim stenjanjem.

Izgorjeli smo u požudi. Progutala nas je brzo i kratko. Svega nekoliko minuta prije nego smo došli do vrhunca. Blago sam zubima stisnuo njeno golo slano rame. Sve je mirisalo na nju, na nas. Cijeli taj mali kosmos WC kabine.

Tijela su nam drhtala, spojena jedno uz drugo. Njene usne se spojiše s mojima. Želio sam je opet.

Mirnes Alispahić

Komentari

Neki baner

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.