Život

Bila si zločesta

Sjedio sam u polumraku dnevnog boravka čiju je tamu razbijala svjetlost ulične rasvjete. Skriven u dubokom naslonu kožne fotelje, čekao sam nju da se pojavi na vratima dok mi je cigareta šetala od usana do pepeljare.

Dva dana prije smo stajali tu, na sredini sobe. Izašla je iz kupatila i stala gola pred mene iako je znala da moram poći. Voljela je to raditi, izazivati me u posljednji trenutak. Sjećam se da sam je gledao, tako nesavršenu kako je znala reći. Očigledno da nismo gledali isti prizor. Ona je vidjela nesavršenstvo, ja boginju vrijednu štovanja. Savršeno nesavršenu.

Gledao sam kapi vode kako klize niz njeno tijelo, ljubomoran na njih što ne mogu prelaziti po njenom tijelu svuda istovremeno. Kao i večeras, i tada je samo ulična rasvjeta osvjetljavala sobu ispunjenu melodičnim glasom Chrisa Isaaca koji je pjevao o tome kako se nije želio zaljubiti u tu djevojku. Nisam ni ja, pa vidi me.

Prišla mi je polako, a s njenim svakim korakom krv je jače jurila u moje prepone.

„Gorim“, prošaputala je baršunastim glasom tik na moje uho. Dah joj je bio vreo i mirisao je na metvicu i eukaliptus.

Sišla je rukama niz svoje grudi, štipkajući se za ukrućene bradavice, a onda se spustila niz stomak do Venerinog brijega. Mogao sam čuti svilenkasto trljanje njenih bedara jedno o drugo. Njen miris me je izluđivao. Znala je to vrlo dobro. Grickala je one pune usne boje maline od silne želje. Uvijek je to radila jer je znala kako sam samo volio taj njen lukavi potez. Bila je svjesna učinka koji ostavlja na mene. Oči bi joj zasjale vragolasto svaki put kada bi to uradila. Kao i tu noć. Cijele galaksije zvijezda u njenim smeđima očima.

„Znam“, odgovorio sam joj. „Ali ne smiješ se dirati sljedeća dva dana.“

„Stvarno?“, pogledala me je upitno podignute obrve.

„Da. To je moje. Ako budeš fina dok me nema, možda ti i dopustim da se diraš.“

„Gade“, prošaputala je uzdišući. „Okrutan si, znaš to? Kako ću izdržati?“

„Pati“, samozadovoljni smješak mi je lebdio na usnama. Da, bio sam gad, pa šta? Voljela je to, te naše male igre kojima smo se zabavljali. „Samo da znaš, znat ću ako se budeš dirala.“

S tim riječima sam pokupio kofer i izašao praćen njenim gunđanjem. Bilo je to prije dva dana. Rekao sam joj da ću ostati tri. Nije me očekivala u stanu tu noć. Začuo sam okretanje ključa u bravi. Stigla je.

Vrata su se otvorila propuštajući je unutra skupa sa svjetlošću iz hodnika. Primjetivši svjetlost moje cigarete u mraku zastala je nakrivivši glavu kao da želi prodrijeti pogledom kroz tamu. A onda je u svom prepoznatljivom potezu stavila ruke na bokove.

„Gade“, rekla je. „Slagao si me.“

„Želio sam te iznenaditi.“

Počela je prilaziti. Na usnama joj je titrao osmijeh. Smeđe oči su gorjele ognjem želje.

„Stani“, rekao sam promuklo ispuhujući dim cigarete.

Stala je. Kroz tu plavičasto sivu zavjesu vatra u njenim očima izgledala je još mističnije. Donji dio trbuha mi se napinjao.

„Skini se“, naredio sam joj. „Polako. Želim da uživam u svakom tvom pokretu.“

Poslušala me je. Otkopčala je dugmad na bluzi, laganim pokretima, jedno po jedno, a onda je svuče s ramena i pusti da padne na pod. Jedan potez, mrdanje kukovima i suknja se svukla s njenih kukova niz noge. Ostala je samo u grudnjaku, gaćicama i samostojećim čarapama. Njena alabasterna put sijala je u mraku poput Mliječnog puta po kojem sam želio zaploviti.

„Sve“, rekao sam.

Svukla je grudnjak otkrivajući svoje grudi, prizor vrijedan bogova. Prije nego je skinula gaćice, ustao sam prelazeći razdaljinu između nas poput pantera koji se sprema skočiti na srnu što ne zna šta je čeka. Prvo sam je udahnuo, duboko. Parfem se miješao s mirisom njene puti. Jasmin i mlijeko. Savršena kombinacija stvorena samo za nju.

Posegnula je rukom ka meni. „Ne“, prošaputao sam. Ugrizla se za usnu povlačeći se.

Prešao sam prstom preko njenog ramena, niz ruku. Osjećao sam kako drhti od mog dodira. Upijao sam je pogledom, opijao se njenim mirisom. Želio sam je, odmah u tom trenutku, ali odugovlačio sam. Ruka mi pređe preko njenih grudi. Pod jagodicama mojih prstiju, njene se bradavice ukrutiše.

Spustio sam se niz stomak, do njenih gaćica. Dotakao sam je preko vlažne tkanine, ovlašno, prije nego sam odmakao prste.

„Bila si zločesta, zar ne?“, šapnuo sam joj na uho. „Dirala si se.“

Ponovni ugriz za usnu. „Nisam. Slušala sam te.“

„Priznaj. Jednostavnije je.“

Šutjela je neko vrijeme. „Jutros ispod tuša“, napokon je rekla pokunjeno.

„Je li?, značajno sam podigao obrvu spuštajući poljubac na njeno rame. Usne su mu prošetale do njenog vrata. Osjetio sam drhtaj njenog tijela.

Prsti mi se vratiše na njeno međunožje i nestadoše ispod gaćica. Skliznuo sam niz vrele usmine ponirući prstima u nju. Bedra se protrljaše jedno uz drugo. Željela me je u sebi. Želio sam biti u njoj, ali ne. Bilo bi prejednostavno. Tijelo joj se uvijalo, koljena su je počela izdavati dok sam nastavljao igru s prstima.

„Nastavi“, šaputala je isprekidano.

Osjećao sam njen vreli dah na obrazu dok mi je noktima ostavljala brazde na vratu. Što je bila bliže klimaksu, to su ogrebotine postajale dublje. Zagrizao sam u njeno rame. Uzdahnula je. Negdje pred sami vrhunac, dok je gušila krike na svojim usnama, odmakao sam se i pošao u kupatilo.

„Idem se istuširati“, rekao sam preko ramena smješkajući se. Ispratila me je s jednim sočnim: „Gade!“

„Nećeš mi se pridružiti?“, upitao sam je s vrata kupatila.

Komentari

Neki baner

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.