Život

Kako od zaljubljene i sretne žene napraviti vješticu

Mi žene možemo biti sve. U multitasking modu smo 24/7. U jednom smo trenutku slatke vile anđeoskog osmjeha, u drugom se pretvaramo u rogate zmije i dvoglave vještice. Od umilne ljubavnice, tješiteljice i mudre učiteljice do povampirene divljakuše s dijagnozom.

Neki muškarci potiču vrijednosti, sposobnosti i snage u nama, a neki bude ono najgore. Početak veze izgledao je obećavajuće, vaše stanje prije veze bilo je korektno; bili ste solo, socijalno angažirani, ali opušteni i ok, a onda ste se pretvorili u vlastitu noćnu moru. Kako to rade?

Muškarci imaju problema s bliskošću i komunikacijom. Većina ih je izrazito emocionalno nepismena. Nemojte da vas zavara njegov uspjeh na poslu, logika i kognitivne sposobnosti. Emocije su u drugom fajlu. No, ni njima nije lako, vjerujte. Kada su bili mali govorili su im da ne plaču, da ne smiju pokazati osjećaje, da moraju biti veliki, čvrsti, hrabri, moraju biti MUŠKO – “Prestani plakati! Što cmizdriš ko curica! Pravi dečki ne plaču!” i slične gluposti. Sada kad su veliki imamo emotivne invalide, suspregnutih, potisnutih emocija koji uplašenih očiju gledaju one s kojima trebaju emotivno komunicirati.

Njihov najveći strah je stati pred ženu koja od njih očekuje nešto što nikad nisu iskusili, naučili i što jednostavno ne znaju, a to su sloboda u emocijama, neposrednost, spontanost, bliskost. Kad su bili mali bliskost i toplinu (čitaj pažnju) dobivali bi eventualno samo onda kad bi komunicirali neki problem ili bili bolesni. Stoga danas smatraju da biti blizak s nekim znači istovariti svoje smeće na drugoga umjesto da im taj netko služi da se s njim i pred njim otvaraju i njeguju najljepše u sebi. Tako da se mnogi „snažni“ muškarci danas boje svoje unutrašnjosti, ranjivosti, ljepote i bliskosti. Boje se ljubavi za kojom tako nasušno čeznu. A ne znaju! Ne znaju voljeti.

Zbližiti se s nekim znači otvoriti se, ispričati mu čitav svoj život s masom nepotrebnih detalja kojih se i sam srami i grozi sam slušatelj, ali eto, tako se to valjda mora raditi. No, bliskost i otvorenost nisu sinonimi. Ni to isto nisu imali kako naučiti.

Muškarci u svoj život prizivaju žene. Razne žene, raznih temperamenata i oblika. Žena je tu muškarcu da mu pokaže vrata ljubavi i raja i da ga uvede u njih. No budući da su jači spol koji diktira tempo i društvenu igru odnosa, a žena slijedi muškarca, ovdje brzo naprave štetu. Emotivno neodgojeni i nepismeni, ali s jakim mentalnom i velikim egoom spremni su vas sluditi, a da ni ne znaju što čine.

U želji da pridobiju i dobiju ljubav žena, pristupaju im jedinom otvorenošću kojom znaju – sa ženama i pred ženama rješavaju svoje probleme, pokazuju se slabi i ranjivi, nesigurni i slabi, a da bi se pred ekipom i frendovima i pred drugima pokazali snažni i moćni. Tako ženu podčinjavaju i ugrožavaju, iskorištavaju spuštaju na razinu prijateljske vreće za smeće u koju istovaruju svoju frustraciju i neznanje, a sve u ime tobožnjeg zajedništva i ljubavi. Tako gube ženu, gube polaritet koji ih veže, gube svoju moć pred njom čineći od nje „prijatelja“.

Ako su žena i muškarac u vezi postali prijatelji, onda je vjerojatno došlo do nekog gadnog nesporazuma između njih. Budući da je to što se muško-ženskog odnosa tiče početak kraja ubrzo će pažnju kao muškarci tražiti u drugim ženama koje još nisu stigli „kontaminirati“. Kad se i tamo popiške u cipelu krenut će dalje.

Dragi muškarci, svoje probleme rješavajte sa svojim prijateljima, sami, sa savjetnicima, terapeutima i stručnim osobljem. Ženi ostavite prostor za uživanje, opuštanje i strast. Žena je žena, nije prijateljica. Ako vam postane prijateljica, mjesto žene u vašem životu bit će prazno i ubrzo ćete tražiti novu ženu. Ako sa ženom rješavate probleme, a s frendovima slavite, pijete i pjevate, prava žena će vas ubrzo napustiti ili varati ili vi nju jer ste evidentno pomiješali lončiće. To se tako ne radi. To ne znači da vi ne biste trebali imati društveni život. To samo traži promjenu fokusa i promjenu prioriteta i stava prema društvenom, emotivnom, socijalnom, poslovnom životu, a koji su odraz vašeg emotivnog zdravlja.

Ne tražite od nje da bude pasivan slušač i divi se vašim lovačkim pričama s frendovima jer upravo ona služi da se s njom provodi i zabavlja. Ona je cilj, nije vaša publika ni sredstvo. Ona je vaša ljubav. Ako nije s vama to ne znači da ste se otišli odmoriti od nje i ludo zabavljati nego ispuhati i obaviti svoju socijalnu nuždu/rutinu. Otišli ste da biste se njom vratili svježi i orni za nju. A ne da biste se uz nju trijeznili i prepričavali samo valjda vama smiješne pijane priče.

Zapamtite! Žene vole čuti i osjetiti lijepe stvari. Žene su bića ljubavi. Provjerite da li volite svoju ženu ili ne. I ako vam je stvarno ta ista dosadna, iz tih je stopa promijenite. Nema ništa gore od dosadne žene. A ako ste žena što je gore od života s nekim tko misli da ste dosadni, tko se „odmara“ od vas i tko vas ne voli.

Ovdje su još bonus natuknice kako od žene napraviti monstruma. Ako želite, slijedite upute:

1. Pričajte s njom 80 posto o poslu, 10 posto o drugima, 10 posto o sebi
2. Puštajte je da vas čeka (pa u zatvorenom je!)
3. Divite se drugim ženama pred njom ili ističite vrline drugih žena, a znate da ona u tome baš i nije nešto
4. Okrećite se za drugim ženama na ulici
5. Isti događaj prepričavajte istim riječima i žarom njoj, svojoj mami, kćerki, prijateljici i drugima
6. Dopuštajte joj da plaća
7. Zaboravljajte njoj bitne datume (rođendan, godišnjicu, Valentinovo, itd.)
8. Nemojte ju darivati
9. Nemojte je predstavljati u društvu kao djevojku
10. Ograđujte se od nje što više možete
11. Uvijek ističite svoju individualnost
12. Radite stvari iz „ja“ nikad iz „mi“
13. Ne dijelite ništa s njom
14. Stavite je u box – „sex i razonoda“ s natpisom „POUZDANO“
15. Ukazujte joj na njene nedostatke, višak kilograma, loš ten i nesmotrene postupke

Materijala ima podosta, a bit će još i kolumni pa ćemo tu negdje stati. Samo uvidite da je svemir savršen i da ništa nije slučajno. Pa ni postati žena s oklagijom, viklerima, tužna i ofucana. A za sve drugo potrebno vam je malo svjesnosti i puno ljubavi, ženama odgovornosti, muškarcima emotivne zrelosti i naravno, moje kolumne.

Sanja Tatalović

Komentari

Neki baner

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.