Iz njegovog kuta

Imala si na usnama obećanje ljubavi…

Još mi se čini da je sve samo obična znanstvena fantastika. Da ću se probuditi i shvatiti da je tvoj odlazak bio samo košmar koji me mučio. Vidjet ću te kako ležiš pored mene na stomaku, kose rasute po golim leđima dok ruke koristiš kao jastuke. Oblina dojke će se nazirati ispod, a ja ću te poljubiti u rame i ti ćeš otvoriti oči, pogledati me i utopiti me u tom azurnom beskraju. Vodit ćemo ljubav.

Tako se lažem, mala. Znaš? Pokušavam sebe uvjeriti da ćeš se vratiti, da nisi otišla zauvijek. Još soba po tebi miriše i plahte čuvaju obrise naših tijela. Svugdje te još ima a nema te. Protutnjila si kroz moj život, baš onako kako sam i mislio da hoćeš, samo sam se ipak nadao da ćeš malo duže ostati.

Sad sjedim na istom prozoru, kao prije svega nekoliko dana, samo ne gledam u isti prizor. I ne mogu pojmiti da ću večeras leći u ovaj krevet – sam. Ma koga lažem? Neću. Barem ne u ovaj krevet, taj naš mali hram ljubavi i strasti.

Dobit ćeš što si htjela, jer gad uvijek ostaje gad

Izaći ću kao i svakog petka. Grad je živ od ovog sunca i topline. Djevojke nose premalo odjeće a ja sam iziritiran i osvetoljubiv. Večeras sam ponovo lovac gladan puti, željan osvete. Krici zadovoljstva moje lovine otjerat će misao na tebe iz moje glave. Miris njene kože, okus njenih usana. Barem se nadam tome. Prva ljepotica na koju spustim pogled bit će mi meta. Odvest ću je u neku hotelsku sobu, jer nijedna od njih nije za ovaj krevet. Kad bih koju ovamo doveo, bilo bi to kao da sam oskvrnuo hram, sagrađen od nas dvoje.

Nije mi jasna ta tvoja šema znaš? I rečenice da si i dalje tu i da se ništa ne mijenja time što ne želiš stalnu vezu. Da je za čovjeka poput mene ionako bolje da se viđa s kim želi? Ne znam što je to trebalo značiti?

Misliš da nisam sposoban voljeti i biti vjeran? Da tipovi poput mene nemaju osjećaja? Smatraš da iza ovog dječačkog šarma i lijepog lica stoji prazno srce nesposobno za ljubav? Misliš da si bila samo igračka? Nisi. Ja sam bio tvoja. Poigrala si se i sad si se povukla. Smišljaš negdje plan, što i kako dalje, umjesto da si tu i da otvoreno pričamo.

Igraš prljavo i izazivaš eksplozije bijesa u meni. A sve i da želim, ne mogu tu baš ništa. Znam sve tvoje korake, sve tvoje misli i sve što misliš da bi trebala, sve što želiš i sve što ćeš zapravo napraviti. Znam jer i sam to radim.

Mi smo isti, htjela si ti to priznati ili ne

Zbog toga ću ti olakšati ovu muku i napraviti točno ono što želiš. I neću te ni zvati ni tražiti. Moći ćeš svima reći da si bila u pravu i da sam zaslužio što si se povukla. Imat ćeš utjehu u mom jebanju s drugima. Opravdanje za svoj kukavičluk.

Nisi bolja od mene. Isti smo. Oboje smo dvije sebične spodobe, koje se boje ljubavi i vezanja. Jedina je razlika u tome što sam nam ja zaista želio dati priliku, a ti si jednostavno odlučila umjesto nas, da nije vrijedno.

I kreteni poput mene mogu voljeti. I kreteni žele ono što je očito suđeno nekim boljim muškarcima – ljubav. A tebe sam mogao voljeti, znaš? Sada te mrzim, barem večeras jer kako kažu, tanka je linija između ljubavi i mržnje.

Zaljubio sam se ionako preko glave u svega 48 sati. Kao neki klinac koji prvi put vidi i osjeća žensko kraj sebe, pa ne može obuzdati hormone.Smotala si me, poigrala se, uživala, prožvakala i ispljunula. Imala si na usnama obećanje ljubavi. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam sebi to dopustio. Da me izigraš tako, kao najvećeg naivca na planeti.

Zbog toga si mnogo gora od mene, jer vidiš… ženama s kojima spavam, nikad ne obećajem i ne dajem više od tih par sati u hotelskoj sobi. Tebi sam otvorio vrata, pustio sam te unutra, a ti si odlučila izjuriti i tresnuti vratima za sobom.

Pa vjeruj mi, ako se poželiš vratiti, to će biti nemoguća misija. Dva put me mogla slomiti samo Ana, a ti mala… nemaš tu snagu. Ne više.

Marin

Komentari

Neki baner

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.