Cafe

Kako privući muškarca, a ostati svoja?

One su lijepe, njegovane, obrazovane, situirane, predane, brižne i socijalno aktivne. Vole životinje, informirane su i moderne. Veselo se javljaju susjedima, brinu se za nećake, odane su frendice, radoznale su i pune nekih zanimljivih vještina i talenata.

Organizirane su i vole izlaske, zabavu i provode. Imaju stila. Proputovale su svijeta, znaju što je dobra hrana, dobro vino, dobra glazba. Cijenjene su i požrtvovane na poslu, pouzdane i odgovorne. Mnoge vrlo visoko kotiraju na temelju svog rada i zalaganja.

Sportski aktivne, ugodno žive, paze na prehranu, uredne, skockane, redovito vježbaju. Duhovne su i otvorene prema životu, prema ljudima. Prakticiraju tehnike osobnog razvoja, odlaze u bogomolje, slave imendane, lojalne su tradiciji.

One su savršene! Njihov život je uživanje u izvrsnosti i darovima što im život pruža. Njihov život bio bi neprikosnovena bajka da nema neke zajedljive tetke, samoprozvane glasnogovornice, koja te u ime cijele šire familije umilnim glasom opet ranjava tamo gdje te najviše boli.

„Sandra dušo, kad ćemo mi upoznati tvog odabranika? Tvoji mama i tata su u najboljoj formi za unuke. Ne treba čekati s tim stvarima.“

Mrak pred očima

U želucu ti se prevrće taj nesretni ručak koji ti uvijek prisjedne kad počnu unakrsnu paljbu i priču o susjedovom sinu, njegovoj ženidbi, djeci i unucima i onome što tebi tako krasnoj i divnoj nedostaje. A sve na finjaka. Ne daj Bože da te prozivaju, a ne, ne! Samo emotivno ucjenjuju. Pa baka bi bila sretna, pa nećaci bi se imali s kim igrati.

Kao da i tebi samoj nije muka od toga što svake večeri ulaziš u prazan stan i prazan krevet, što sama nosiš vrećice iz dućana doma, sama si kuhaš čaj kad se prehladiš, sama otvaraš tegle i konzerve i sama dočekuješ majstora za perilicu i bojler. Rano si se osamostalila, preuzela odgovornosti i to ti je tako reći – normalno.

No red bi bio da i ti imaš nekoga. Da te dočeka, zagrli. Pita kako si i pomazi. I nije ti jasno kako je moguće da nakon svih nastojanja da upoznaš nekoga, uvaženih savjeta, socijalnih angažmana, izlazaka na slijepo, pa čak i prijepiski i susreta iniciranih preko internetskih servisa, ti i dalje otvaraš te konzerve sama. A sve si odradila po PS-u.

Susjeda s trećeg kata nakon svih onih tužopoljki i skandala nedugo nakon što se razvela, opet je uletjela u vezu s tipom koji je lud za njom. Obija oko njenog stana, razvozi djecu, izvodi je i tetoši. A ona ništa posebno pa opet muškarci trče za njom. Kako?

U čemu je kvaka?

Ljudi uglavnom kao krivca prozivaju sudbinu ili okolnosti da bi izbjegli suočavanje s vlastitom odgovornošću i izlazak iz vlastite zone komfora u zonu gdje se jedino događa naš život i rast. Tako mnoge žene kažu da im je za samovanje kriva sudbina ili životna prekvalificiranost pa su tako one presnažne i superiorne za muškarce koje susreću. A boljih nema ili ih ne upoznaju. A kriterije nećemo spuštati, jer Superwoman zaslužuje ako ne Supermana onda nekog primjerenog Gospodara zvijeri da joj parira ili da je ukroti.

Kao da je muško ženski odnos i u krajnjoj liniji vaš privatni život meč između Klička i Antony Joshue ili parada na crvenom tepihu Kanskog festivala pa će vas ocjenjivati po toaleti i pisati kakvog komada sa sobom furate.

Pazi ovamo! Slušaj sad!

Ako želiš privući muškarca po svim onim arhetipovima, trebaš biti žena i zračiti žensku energiju. Ti trebaš osvijestiti i dopustiti sebi da budeš žena.  Sve te analize-paralize, organiziranosti, perfekcionizam i rokovi  i gluposti govore da si zakočena u svojoj muškoj energiji i da trebaš  imati balans sa ženom u sebi.

Sav ovaj napor da se nekome svidiš, silni pokušaji da upoznaš nekoga, pusti izlasci i kad ti se da i na da samo da imaš osjećaj mira i da kažeš da si dala sve od sebe, a ipak se nije dogodilo, samo su krivi potezi. Vidi, kad se trudiš i upireš u nekom smjeru podržavaš vibraciju napora koja je na skali niska frekvencija, a želiš ostvariti romantičnu idiličnu ljubav koja je visoka frekvencija. Kako je to moguće?! Pa naravno da se ništa neće dogoditi.

To je gradivo na razini udžbenika za osnovne škole. Zato nerijetko čujemo – zaljubila sam se kad sam se najmanje nadala. Jesi čula za tu frazu? To je istina, jer tada popušta napor i ti ulaziš u stanje predanosti gdje ti se i ženstvenost, a onda i muškarac jedino mogu dogoditi.

Dušo, trebaš biti opuštena, manje napeta, manje pod stresom. Mi žene nismo dizajnirane za stres. Mi smo vrela kreativnosti, užitka i radosti. I to muškarac itekako treba. Opusti se u svom matičnom zanosu, dopusti svojoj izvornoj ženskoj strani da te vodi, uživaj u svojim čulnim iskustvima, okusima, opojnim mirisima, dodirima, zvucima.

Predaj se čulima, uključi senzualnost i spolnost u svoj svijet. Dopusti da ti se dogodi muškarac kao rezultat tvoje zaljubljenosti u sebe, u svoju ženstvenost, u svoju prirodu u kojoj bezrezervno uživaš punim plućima. Tako polariziraš sebe na ženstvenost i vibracijski prizivaš mužjaka da ti se približi, da ga zainteresiraš za svoj predivan rajski vrt, tvoje duše i tvog tijela.

Ti si žena! Nisi besprijekorni robot, ti si višedimenzionalna, spremna za prisnost jer uživaš u prisnosti sa samom sobom. I nije da je nemoguće.  Zapravo, lako je. Susjeda s 3. kata to jednostavno zna. Možda ćeš je sada gledati nekim drugim očima. 🙂

Sanja Tatalović

Komentari

Neki baner