Život

Prodaje li seks knjige?

Pitanje koje muči pisce i izdavače… Da li sočni opisi seksa u današnje vrijeme odbijaju ili privlače čitatelja. Na to može najbolji odgovor dati scena koju sam doživio prošlog ljeta dok sam se klošario po Omišu.

Na klupi u blizini plaže pješčane vidio sam žensku s dvoje djece kako se zadubila u neku knjigu, pejperbek izdanje kupljeno na kiosku za siću. Njen trbušasti muž pored nje je živinski kusao burek, brkovi mu bijeli od jogurta, pa još više podsjeća na morža s konzerve Eva sardina. Gledao sam žensku kako uživljeno čita, nikad nisam vidio da netko tako zažarenim pogledom čita knjigu, osjetio sam ljubomoru, htio sam da netko s toliko puno interesa na plaži čita moj pikarski roman. U jednom trenutku muž je, nakon što je pojeo, ustao i otišao u obližnju ve-ce kabinu. Djeca su ženu pilala da žele u more, pa je rasklopljenu knjigu ostavila na klupi, a onda odvela djecu do mora di su im na plaži bile i stvari.

Nisam mogao odoliti, brzo sam došao do klupe, uzeo knjigu, žudno gledao korice, pa krenuo čitat stranice na kojima je ženska ostavila rasklopljenu knjigu. Progutao sam slinu. Na te dvije stranice prostirao se opis najsočnijeg torbanja. Čak je jedna rečenica glasila: “…vrškom jezika dugo joj je draškao klitoris”. Pogledao sam naslovnicu. Roman je imao nekakav ljubavni, romantičan naslov i opis: Ljubavni roman za plažu. Sad mi je sve bilo jasno zašto ženske čitaju te nove ljubavne romane i koja je tajna tih romana.

Taman se ženska vraćala brzim korakom po knjigu. Zavukao sam je u hlače i sklonio se.

Nikad nisam vidio tako nešto potresno kao pogled te ženske kad je vidla da na klupi više nema knjige. Njezino seksi ljeto završilo je na samom početku. Preostali su joj trbušasti, stalno gladni muž i naporna djeca.

Nakon tog iskustva uvijek u svoje knjige ubacim pokuju scenu eksplicitnog seksa, ali kako je moj moto da pišem samo istinu, ne znam jesu li ti opisi na ikog djelovali stimulativno ili su mu budili impotenciju. Moje knjige bi katoličke udruge mogle promovirat u svrhu prikazivanja seksa kao nečeg što čovjeka degradira i ne donosi mu ništa dobro ukoliko ga ne prakticira strogo u svrhu produženja vrste.

Književna Groupie 

Komentari

Neki baner