Ma nekad se baš zapitam da li će ti muški ikada odrasti? Ili ja zapravo tražim nemoguće? Ali interesantna je činjenica da oni obožavaju biti lovci i da jako, jako, jako vole ganjati cure koje su hard to get. A onda kad ih ulove ili izgube interes pa zapale brzinom svjetlosti, ili se preplaše odgovornosti i vezanja pa opet nekako pobjegnu nazad u svoju pećinu. Postoji to neko duboko usađeno mišljenje u muškim mozgovima da ih cure žele upecati. Na sam spomen riječi poput veza, brak, zajednički izlet, oni dobiju ospice i ispare s planete. Znači dečki dragi, ovo je tekst za vas. Sjednite, udobno se smjestite. Vrijeme je da vas zla teta M. nešto nauči. 😉

Da naravno da se većina žena jednom želi udati. Ali naglasak je na većina i jednom. To što ti je ona u nekom razgovoru spomenula da želi imati dvoje djece ili da želi malu kućicu s vrtom, ne znači da sad ove sekunde ona u glavi ima viziju vas dvoje pred oltarom ili u parku s bebačem. To samo znači da je normalna osoba koja jednoga dana želi imati svoju obitelj. Jesi li ti taj sretnik s kojim će se ona valjati po plahtama i kojem će ostatak života prati gače, e to je već drugi par cipela.

I nama je seks ponekad samo seks. Ne vežemo se samo tako.

Ponekad je trošenje s nekim, samo ispušni ventil koji je potreban tijelu. Našli ste se tu, na zadnjem sjedalu tvog auta. Htjeli ste to oboje. Čak ti je i popušila. A drugi dan kad si je zvao nije se javila. Da i? Rekla ti je da želi samo dobru ševu. Dobila je to. Možda ti se javi, a možda i ne. Možda se opet kroz tjedan ili dva nađete na zadnjem sjedalu, a možda je ovo bila “once in a lifetime” situacija i to je to. Jbg, kad smo dobile pravo glasa skužile smo da možemo biti ženstvene i zajebane, baš kao i vi.

I mi se bojimo vezanja isto kao i vi, a možda čak i više. Ulog nije mali. Svaku od nas je već jednom sjebao neki “princ charming” koji je na kraju ispao gori od žabe, tako da nam se u ništa ne srlja i ne vjerujemo vašim pustim spikama. Možda si i pašemo, možda imamo duge razgovore u kojima filozofiramo do besvijesti. Puse su baš sočne i uvijek u pravom trenu. Ti otvaraš vrata kao pravi kavalir, pridržavaš mi kaput i uvijek doneseš ruže. Želiš sa mnom nešto više. Ali jbg ako nisam spremna – nisam. Ako ne mogu otpustiti kočnice – ne mogu. Ljubav se ne forsira, a ako nema ljubavi, nema ni veze. Ulaziti u nešto samo zato što bi jednom moglo biti dobro, meni se više ne da. A ne da se ni mnogim drugim curama.

Više nismo klinke. Nije dovoljno da se frajer pojavi na motoru, u kožnjaku i ima taj bad boy James Dean look, pa da padnemo u nesvijest od zaljubljenosti. Jednostavno se želimo prepustiti nekome s kim bi mogle trajati u dvoje. Jednom. Možda. Opet.

Baš kako Seve kaže u onoj pjesmi: “Vidjela sam snijeg u maju, đavla u bijelom raju, ali ne i muško koje, zna trajati u dvoje. Takvi valjda više ne postoje.” Većina nas nažalost se samo pita, da li za nju postoji frajer s kojim bi trajala u dvoje? Odgovor se nameće sam.

Postoji razlika između materijala za dečka i materijala za muža.

Aha, čemu sad čuđenje? Ako vi kalkulirate mi ne bi smjele? Ima nas i s tim “felerom” u glavi. I da bezobrazne smo, ali imamo rupicu među nogama pa nam se može. Ponekad ćemo si naći frajera koji je dobar da nas posvuda voda, dobar je za pokazivanje i dobar je za seks, ali nije dobar da s njim gradimo život. Jer još uvijek on ne zna gdje mu stoje čarape i pije mlijeko iz tetrapaka kao beba. Da zna se služiti jezikom i s njim se vrišti od užitka. Ima isklesano tijelo kao Adonis, i mrak je za pokazivati ga onim kučkama s kojima smo nekad davno prijateljevale, čisto da im vadimo mast, ali nije dobar tata materijal. Nema stalnu plaću i još uvijek živi kod buraza na kauču. Jbg, tu nema budućnosti.

I mi uživamo i trošimo se s takvima, ali s vremenom odemo s nekim poštarom, advokatom ili mehaničarom. Jer želimo i trebamo više. I to je sasvim u redu. Pa što god vi mislili o tome. Nismo zbog toga sponzoruše, samo smo mudre.

Na kraju se može reći – da žena sam i kučka sam. Neka. To me naučio svaki od vas koji je glumio princa a zapravo bio crv. Zbog toga dobro gledam tko se krije iza buketa s ružama i bombonijerom. Kako mu je svezana ta kravata, da li je došao u svom Fičeku ili tatinom Golfu. Je li imao 20 kuna za dvije nesice od vanilije, ili je čekao da ja platim i 4-u (usput i posljednju) kavu za redom. Je li se iskreno smijao mojim šalama, ili je glumatao dok mu je pogled bio cijelo vrijeme među mojim sisama. Zna li pričati o ičemu osim o sebi, svojoj “obdarenosti” i tome koliko zarađuje i šta sve ima.

Možete reći da je to zlobno, ali da, neke žene znaju koliko vrijede i ne pristaju na manje. To ne znači da kod njih nema šanse neki dečko koji se vozi tramvajem i nema love za večere uz svijeće. To samo znači da želimo normalnu, zrelu, odgovornu osobu, koja čvrsto stoji na zemlji, nema ljubomorne i posesivne ispade i ne misli samo donjom glavom.

To također znači da smo samo osobe od krvi i mesa, koje isto ponekad žele samo seks i koje nemaju pojma kad i da li će se uopće udavati. I znate što? To ja apsolutno u redu, jer nijedan od vas nema pojma di je bio jučer i kamo će sutra, pa zašto da se mi vama prilagođavamo?

Life is a game boys, let’s play it, and let the best player win.

Imam pipi, ionako sam u prednosti 😉

M. Klasiček

Komentari