Ljubav i sex

Soba puna snova…

Živjeli smo tu. Jedno drugom u zagrljaju. Ponekad bi mnogo pričali, ponekad dugo skupa šutjeli, gledajući se duboko u oči, jedno drugom tražeći dušu. Voljeli smo se, onako naivno, dječje i toplo. U našoj maloj sobi, na grbavom kauču, ispod popluna punog želja i strasti, bili smo jedno drugome sve. I pripadali, onako kako se samo jednom istinski pripada.

Voljela sam njegove priče, naše večere uz svijeće i stare rock hitove. Voljela sam ga dočekati s kolačima i brdom ideja… voljela sam… biti tako zaljubljena, u njega. I voljela sam sebe takvu – sretnu. Punu mašte, iskrica u očima i leptirića u trbuhu. Voljela sam nova jutra i iznenađenja koje bi donosio svaki novi dan.

woman-506120_960_720

Koliko smo stvari skupa pobijedili, koliko mostova izgradili. I zajedno odrasli. U toj maloj sobi, punoj snova. Bilo je tu i potresa i uragana, svađa i suza. Bilo je boli i rastanaka. I onih zagrljaja bez riječi, kad bi se jedno drugome vratili, shvativši da ništa nije vrijedno našeg svemira. Tog svemira s mirisom crne kave, dok bi nam se pogledi sretali preko stola.

Soba puna snova ostala je prazna. Zamijenili smo je novim ulicama, prostranim hodnicima, čežnjama i drugačijim, zrelijim poljupcima. Odrasli smo zajedno, ostavivši plišanog medu na ormaru i skupivši puno duše, okrenuli neke nove stranice.

Sad… pogled kroz prozor je drugačiji. Osvrnem se oko sebe, vidim drugačije stolice i razmještaj prostorija. I prestajem se vraćati u onu malu sobicu jer smo je oboje prerasli. Ona više nije mogla podnijeti naše snove, postala je za njih premala i preuska. Morali smo stvoriti nove svjetove, novi dom gdje će naše želje imati prostora, prerastati u isti životni put. Nastavili smo gledati u istom smjeru, na drugačiji način. Spremni voljeti jedno drugo na posve nov način. Zrelo, toplo i odgovorno. Uz velike prozore, kroz koje svjetlost puni naš boravak i uvijek mi je toplo…

Baš onako kako je bilo, u njegovom zagrljaju, na starom kauču u sobi punoj snova…

Ali valjalo je izaći iz male, sigurne sobice u veliki nepoznati svijet… kako bi spoznali ljubav i naučili je zaista živjeti.

Budi spremna na ono čega se najviše bojiš ako želiš živjeti istinsku ljubav. Budi spremna ići trnovitim stazama, ponekad protiv sebe same, ako si sigurna da te na kraju staze, čeka nagrada… i nova staza, kojom ćete oboje nastaviti dalje.

Budi svoja. Neovisno o svemu što ti kažu i obitelj i prijatelji. Idi za onim što živi u tvom srcu. I budi spremna pogriješiti.

Znaj da nema sreće u sigurnoj zoni, jer i sigurne se zone sruše kao kule od karata.

Voli i budi spremna dati ljubav, ne samo onako kako tebi odgovara, već dovoljno da bi trajali u dvoje i da bi se budili s osmjesima.

I dok napuštaš svoju sobicu snova i krećeš u nepoznati svijet, iako prestrašena, napuni njedra srećom, pa kad staviš ključ u nova vrata, shvatit ćeš da si svoj dom tek počela graditi…

Lana

Komentari

Neki baner