Iz njegovog kuta

Pismo od kuće…

Dragi moj sine,

Kako ti se otac razbolio i otišao u bolnicu, ja ti sama ne znam upaliti kompjutere i tamo ti se javiti, pa ti zato pišem pismo. Kako ti je tamo? Moli te majka da redovno jedeš i da se ne sekiraš previše. Mi smo dobro onoliko koliko možemo biti. Nakupili smo podosta godina i u njima svakakvog tereta podnijeli ali još u nama ima života, nismo se predali.

Otac ti svakom doktoru u bolnici priča kako mu je sin inžinjer i kako radi za dobre pare u dalekoj Švedskoj. Ti znaš da se on oduvijek volio da pohvali a osim tobom, ničim drugim i nema da se hvali. Nemoj mu zamjeriti, zadnja mu je to radost u životu.

Doktori kažu da bi trebao za koju sedmicu kući i da se brzo oporavlja. I ja se dobro držim, malo mi je neobično bez tebe pa se ponekad i rasplačem ali mi je utjeha kad znam da ti je tamo lijepo. Nemoj sine ni sa kim da se zavađaš i svakom makar lijepu riječ kaži.

Poslala bih ti nešto naše hrane da te podsjeti na roditelje i na dom ali otac kaže da je daleko do tamo i da nema koristi ni načina da se to gore pošalje. Dobili smo i razglednice koje si poslao, i novac koji si prebacio na račun. Molimo te oboje, sine, puno je to, idući put šalji manje i ostavi sebi da ti se nađe. Nama ovdje, osim tvog glasa u kući, nšta ne fali. Ima se šta jesti i piti a dok mi je tvoj otac živ, i ja imam s kim riječ progovoriti.

Pozdravlja te sva rodbina i drugovi, kažu da se nekad čuju s tobom preko tog interneta ali da te uglavnom nema i da puno radiš.

Moli te majka, pazi na sebe i nemoj da prođu praznici a da ne dođeš. Otac ti već moli doktore da ga puste ranije a mene tjera da javljam komšijama da mu se sin uskoro vraća iz svijeta i da budu spremni da dođu da okrenemo jagnje. Soba ti je spremna, onakva kakvu si je i ostavio, a i trešnje su rodile pa ćeš moći da nabereš i poneseš. Ne znam sine kad će ovo pismo stići ali molim te, javi se kad ga dobiješ i dođi čim mogneš, da te majka vidi.

Pozdravljamo te i volimo tvoj otac i ja.

Adis Ahmethodžić

Komentari

Neki baner