Tridesete

Njemu baš i nije stalo

Ako nisi gledala taj film onda je vrijeme da jedno pms veće posvetiš ovoj ženskoj bibliji u malom. Ako jesi, onda valjda znaš o čemu pričam…

Poanta je da smo totalno krivo odgojene. I da vjerujemo da što se frajer gore ponaša, to mu je više stalo. Ne znam tko je prodao tu glupost, (frajer vjerojatno) a mi je popile. I tako s generacije na generaciju žena, ide ta glupost zvana “ako te vuče za kečke onda te voli” i mi to pušimo. Uvijek iznova.

A onda odrasteš, doživiš masu ljubavnih brodoloma i u jednom trenu odlučiš da ti se više jednostavno ne da zamarati muškim rodom. Ideš kad ti se negdje ide, ostaneš doma kad ti se ostaje doma. Kuhaš što ti se jede i jedina osoba za kojom čistiš si ti sama. Jer si se prestala uvjeravati u dobru staru pizdariju da su njegove smrdljive čarape na sred sobe izraz ljubavi.

Nisu. Izraz su lijenosti i sebičnosti.

Pa evo nekih zlatnih pravila za one dame koje nisu gledale spomenuti film, ili nisu naučile ništa iz propalih veza…

 1. Ako te frajer hoće nazvati, nazvat će

Sve ostalo vrijeme nije ga briga. Nije zametnuo broj, nije mu umrla mačka, krepao auto i nije zauzet. Frajer te ne zove jer ga jednostavno ne zanimaš. Možeš ti uz mob sjediti tri dana i tri noći, možeš meditirati i dubiti na glavi, možeš po cijele dane piljiti u njegove profile na društvenim mrežama, ali tamo nećeš naći nijedan “božanski znak”, jer ruku na srce on se ni ne sjeća da ti je rekao da ćete se čuti.

Da mu je stalo, zvao bi. It’s simple as that.

2. Ako te frajer želi vidjeti, vidjet će te

Isto kao i prethodna točka, ako mu je stalo on će “slučajno” naletjeti na tebe u dućanu ili ispred zgrade u kojoj radiš, ili će se pojaviti na partiju tvoje sestrične ili će “nabasati” na tebe u tvom omiljenom bircu, gdje subotom piješ kavu. Učlanit će se u teretanu u koju ideš… ma naći će te i ako odseliš na mjesec. Znaš zašto? Jer te želi vidjeti i jer mu šetaš po mislima. Ako ne šetaš, očiti je znak da šeta neka druga.

3. Bezobrazan je? To nije njegov obrambeni mehanizam, to je njegov idiotizam

Budi realna, kad se sramiš ti si bezobrazna prema ljudima? Nope, nisi, ne pričaš s njima jer se sramiš. A i kad pričaš biraš riječi. Zašto bi pobogu s druge strane bilo drugačije? Otkantao te? Muljao je? Rekao ti je da te ne želi vidjeti? Da koka, on je to mislio. Točno tako kako je rekao i nikako drugačije. Nema tu skrivene poruke ni pedeset nijansi “Možda”. Nema. On je debil i točka.

4. Volim te, Samo sam još večeras u gradu, Ne stignem… i ostale bajke

Suprotno prethodnoj stavki ako ti kaže da te voli a znate se tri dana – laže ( i želi te odvesti u krevet pa nestati bez traga). Ako kaže da je još samo večeras u gradu i da se neće moći javiti – laže ( i želi te odvesti u krevet pa nestati bez traga). Ako ti kaže da ne stigne, ne može, da će vidjeti, da ne zna – laže jer sve to što ne može s tobom, radi s nekom drugom (ali nema ništa protiv da te odvede ponekad u krevet pa nestane bez traga). U svakom od ovih slučajeva bježiš i ne osvrćeš se.

5. Spucao te pa rekao onu očajnu – Ali ipak želim da ostanemo prijatelji!

WTF?!? I ti si to popušila? Koka, vi nikad nećete biti prijatelji. On će samo lakše nastaviti svoj život dalje, s drugom (ili više njih) ako ti budeš u blizini, uostalom ako ne nađe nijednu novu ili ova zbog koje te spucao ispadne glupa, uvijek ti se može vratiti. I ono najgore, zna da može zatreptati okicama i odvesti te u krevet, pa naravno SUTRA NESTATI BEZ TRAGA. Ti si dušo njemu samo rezerva i ništa više. Tu nema ljubavi, nema ničeg osim njegove sebičnosti. Kad čuješ frajera da ti ovo kaže – bježiš, ne osvrćeš se, blokiraš ga i zaboraviš!

6. Nije problem u tebi, u meni je – rečenica od koje se svakoj kosa diže na glavi

Problem? U tebi? U njemu? Ne nema problema, stvar je jedino u tome da ne želi biti s tobom pa je našao univerzalni način da ti servira vijest i da je “ublaži”. Uz ovu rečenicu ide i ona – Znaš, sad sam u nekoj čudnoj životnoj fazi, tražim se… Ma traži se ti zlato, što dalje od mene. – jedino je što zaslužuje čuti od tebe.

7. Mislio sam ali nisam stigao…

A na wc je stigao otići? Vrati se na točku 1 i 2.

8. Volim te ali ja ne vjerujem u instituciju braka

Ok, ti si stvarno umjetnica. Već godinama lijepo balansiraš između vaše veze i svojih želja. Nadaš se, kumiš, moliš, pališ svijeće i hodočastiš na sva znana i ne znana svetišta i vječna si “Kuma, djeveruša, curka u redu za lovit buket” a nikad mladenka. Istina je da će se on oženiti kad tad, samo se neće oženiti s tobom. Ti si draga, dobra i pri ruci si. Vjerojatno dobro kuhaš i dobra si u krevetu ali nisi ona koju će odvesti pred oltar. I zbog toga imaš dvije opcije – trpjeti ga ili spucati. Treće – nema.

9. Oženjen sam, ali valjda nema ništa loše u tome da imam žensku prijateljicu…

Aha, nema! Samo je problem u tome što on tebe ne gleda kao prijateljicu. Jer zašto onda ima potrebu skrivati vaše “prijateljstvo” od ostatka svijeta?

I btw, što će ti takav oženjeni “prijatelj”?

10. Ostavit ću je (ženu, curu, zaručnicu)!

Neće. Nikad ne ostavljaju. Ti nisi iznimka, ti si pravilo. I ljubavnica si. Kraj rasprave.

11. Stignemo reći ljudima da smo skupa, naš se odnos nikoga ne tiče

I naravno, ne tiče se, ali ako on nije spreman reći da je s tobom, to je zato što postoji ONA za koju on ne želi da sazna da on ševi neku drugu, dok se potajno nada da će se pomiriti s njom. Vi niste u vezi, ti si se samo prigodno našla tu.

Sve te romantične komedije i životne tragedije, zapravo su nas naučile da je sve onako kako nam govori naša intuicija, ali je mi često ne slušamo. Zašto? Jer su nas generacije žena prije, naučile da spustimo glavu, kumimo, molimo, čekamo, nadamo se… i zapravo PROPUŠTAMO puno bolje frajere i mnogo bolje, zrelije odnose. Oni možda neće biti vječni, ali Bože moj… bolje je biti u dobroj vezi ili braku nekoliko godina, nego provesti godine u odnosu u kojem danima i noćima plačeš, netko te vara ili jednostavno služiš kao ispušni ventil, lutka za j**anje i otirač.

Gruba sam? Netko mora biti. Ne radim to da bih si bila pametna, već zato što želim da svoje dragocjeno vrijeme, dušu, srce i tijelo, daš nekome tko će te biti vrijedan i tko će zaista cijeniti sve što mu pružiš. Kome neće trebati izgovori, glupe floskule i “planovi za bijeg”. Onaj pravi frajer, on neće smišljati izgovore, on će uvijek naći vremena za tebe jer će mu biti važno da budeš sretna. Znaš zašto? Jer tvoja sreća bit će izvor njegove vlastite.

Sve što ne miriše na dobro i nije dobro.

Slušaj svoju intuiciju i nemoj padati na spike frendica – kako “On to možda nije baš tako mislio” ili “će shvatiti što je izgubio pa se opametiti“. Gruba je istina da se to rijetko dogodi. 

I da njemu jednostavno baš i nije stalo.

Photo: “He’s just not that into you” Promo

Komentari

Neki baner