Cafe

Recept “Kako postati frigidna kučka”

Prev. Kučka:

 1. “Osoba ženskog pola i agresivnog stava koja će umesto “izvini” reći “odjebi”.
 2. K-kvalitetna
  U-učtiva
  Č-časna
  K-kulturna
  A-ambiciozna;
 3. Osoba koja ne može da dođe “na red” od “finih devojaka”.

Prije nego pojasnim kako da uđeš u ovaj posebni sloj ženskog roda, moraću da postavim neka pitanja. Ne brini, vrlo su jednostavna a pitam čisto radi neke interne klasifikacije.

Pitanje broj 1: “Zbog koga želiš da postaneš kučka?”

Pitanje broj 2: “Da li te je ostavio, prevario ili napustio zbog druge”?

Da, i ovdje se očito usko vežemo za muško-ženske odnose. Da nije tako ne bi uopšte bilo zanimljivo zar ne? Ta posebna meladramatičnost može proizaći samo iz tog jedistvenog odnosa. Dakle, frigidna kučka očito želiš postati zbog nekog muškarca. Da, želiš, nema to nikakve veze sa samom tobom.

Kako da ti to bezbolno kažem, evo pokušaću, ne postaješ svjesna sebe dok god te neko ne sjebe u tolikoj mjeri da bivaš prisiljena vratiti se na fabrička podešavanja i potpuno restartovati sistem. Okej?

Znači žensko kao žensko, u ljubavi obasjano ružičastim mjesečevim zracima postaje svjesno sebe i svega oko sebe tek kad ta ljubav na ovaj ili onaj način doživi krah. No dobro iz toga je što život ipak ide dalje i što je ženska sujeta strašno zajebana stvar, toliko moćna da je u stanju da te pokrene i da ti onoliko snage koliko nisi mogla ni da zamisliš, dovoljno da postaneš frigidna kučka za kojom će uzdisati oni koji su je oborili na zemlju.

To želiš, zar ne? Želiš postati ona femme fatale, da se on do kraja svog života budi okupan sopstvenim znojem uz kajanje zašto je napustio ženu poput tebe? Pa vjerovatno da ali odmah da ti kažem to nećeš postati. Ne zato što ti ne možeš jer ti možeš sve što poželiš, već zato što jednom kada odlučiš se na kojekakvu promjenu na sebi, u tom trenutku promjene odabraćeš neke bolje stvari od tih nekih jeftinih i površinskih. Proći će ljutnja ali ostaćeš ti samoj sebi. Dakle prvi korak ka tvom cilju bi trebao da bude da postaneš svjesna sebe i onoga što želiš. Emocije podrazumijeva se, za sada idu na off.

Vrijeme je za malo odmora i malo tebe. Iznenadićeš se kad vidiš koliko promjene ćeš nesvjesno napraviti na sebi već samim tim odabirom, kada promijeniš listu prioriteta i sebe sa zadnjeg prebaciš na prvo mjesto. Kada počneš da se posvećuješ sebi i kada vidiš koliko je to zapravo dobro nikada više nećeš prestati!

Svo ono vrijeme koje si nekada davala nekome sada ćeš da daješ onom ko to i zaslužuje. Tebi. Čudno je šta sve proizađe iz tog personalnog odnosa prema samom sebi. Kad središ emocije, poželjećeš i da radiš na sebi. Poželećeš da naučiš nešto novo, da znaš više, da budeš sposobnija, intelektualnija. Vremenom ćeš zaboraviti na prijašnji cilj da njemu nabiješ na nos kajanje već ćeš početi da zaista živiš svoj život. Postaćeš zadovoljnija a to samo povlači paralelu u tvom odnosu sa muškarcima.

Što je žena više sama sebi dovoljna to joj je u životu manje potreban muškarac. Uskoro ti više neće biti bitno da li te je neko pogledao, šta je rekao, dali te je On pozvao ili nije, već ti sama nećeš sebi dopustiti da ti se takvo što događa ili da utiče na tebe. Djeluje li ti to dovoljno blisko famoznom epitetu “frigidne kučke”?

Da se razumijemo, ne broje se tu ove tzv. ribe što odglumljuju nezainteresovanost a oči im sijaju kao farovi fiće kad na pomolu se nađe zgođušno muško dupence.  Znači njih otpisujemo odmah a i vas ako ste u toj grupaciji.

“Kučkom” zovu ženu koju boli ona stvar za svakog muškarca koji prođe pored nje, ženu koja ima jasno ucrtanu stazu kojom želi da korača a ako je nema, ona napravi svoj novi put. Onu koja je drugačija samim tim što je svoja. ”Kučkom” su je nazvali naravno oni koji ili nisu mogli biti kao ona ili je nisu mogli imati. Što se frigidnosti tiče, isto, vjerovatno su je tako nazvali jer nije željela zadovoljiti ničije fantazije osim svojih, jer jebiga, kompleksi su čudo.

Znači ako želiš postati ”frigidna kučka” ti se lijepo samo izuzmi iz svijeta u kojem jesi i počni da misliš o  sebi. I biće dovoljno da ne radiš što oni hoće da te počnu tako zvati. Nije bilo uopšte teško, zar ne?

Komentari

Neki baner