Čitajmo zajedno

Tajna prijateljice noći by Rosie Kugli

Ja već danima razmišljam kako da vam najbolje predočim ovu knjigu osim one famozne uzrečice “čita se u dahu”! I nemam pojma! Vrtim se oko ovog osvrta kao gladno tele oko svoje majke… Da, doista je ovo knjiga koja se čita u dahu… Ili bez daha, kako vas je volja!

Ova spisateljica me zainteresirala jer sam na njeno ime naišla u predgovoru jedne druge knjige. Pa sam i saznala da je članica Hrvatskog Društva Pisaca. Sve to je bilo dovoljno da potražim neku njenu knjigu. Nisam slutila koliko brzo će mi želja biti ostvarena. Prvo kod sestre ugledah naslovnicu, pročitah prvo poglavlje, i to je bilo sasvim dovoljno da je kupim na Interliberu. I znate što? Nisam požalila uopće!

Ova odlična knjiga je ljubavni roman, a radnja se odvija oko žene koja je odabrala najstariji zanat da izgradi karijeru sve dok…nije upoznala NJEGA! Ali… Zašto bi sve bilo tako jednostavno?! Upravo ta “komliciranost”, drži čitatelja zakovanog za knjigu. Jer, zanima nas…

Zanima nas tko je ona! Zanima nas zašto se bavi tim “poslom”! Zanima nas zašto nije odustala kada je upoznala NJEGA! Zanima nas…ma sve što nekog zanima o jednoj prelijepoj djevojci, i jednoj velikoj ljubavi, i naravno, kako će to sve skupa završiti!

Ako se pitate jesam li moralizirala njen “posao”…sa zadovoljstvom vam mogu reći da je Rosie najstariji zanat, barem u slučaju Nuše Brozičević, opisala tako kao da je to jedan, sasvim normalan posao, gdje moraliziranje pada u drugi, ili čak, treći plan.

Kroz cijeli roman naglasak je na LJUBAV, onakvu kakvu svi tražimo i onakvu kakva bi trebala biti!

Jedina zamjerka mi je to što je brzo došao kraj, i što nema epiloga da još malo uživam u euforiji! No, svakako se radujem čitanju drugih njezinih romana ❤

Gordana Malančuk


Nota o autorici:

Rosie Kugli, rođena u Zagrebu 22. 01. 1970. godine, po struci je diplomirana pravnica. Pokrenula je ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama. Piše ljubavne i antiljubavne romane, a ima tjednu kolumnu na portalu www.zenskaposla.hr .

Nekoliko godina imala je svoju kolumnu u tjedniku „LISA“.

Pobijedila na nagradnom natječaju koji je organizirao „Algoritam“ i „Grazija“, a na temu suvremena žena u suvremenom svijetu. U časopisu „Grazija“, objavljuje članke na temu muško-ženskih odnosa, kao i nekoliko članaka o anoreksiji i bulimiji.

Piše za “EKO REVIJU”, u izdanju FZOEU.

Priča “Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol…” pobjedila je u nagradnom natječaju između 800 pristiglih priča iz svih krajeva svijeta i objavljena je u knjizi “RECEPTI ZA SREĆU” koji je organizirala Mirjana Bobić-Mojsilović.

Dobitnica književne nagrade „STJEPKO TEŽAK“  za najbolju kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“.

Photo: Wish.hr

Komentari

Neki baner